Ukens film: Monster

Den kvinnelige skuespilleren i ukens film fra Filmarkivet ble omtalt av VGs anmelder som ”filmgudens gave til publikum”.

Den kvinnelige skuespilleren i ukens film fra Filmarkivet ble omtalt av VGs anmelder som ”filmgudens gave til publikum”.

”Charlize Theron er et mirakel” skrev VGs anmelder Ellen Margrethe Sand begeistret om den amerikanske filmstjernens tolkning av en drapskvinne.
”Hun er filmgudens gave til publikum. Muligens ikke i enhver sammenheng. Men uten tvil i Patty Jenkins regi og i filmen «Monster» – i en rolle allerede hyllet herfra til filmhistorien hjemme i USA. Mye har vært skrevet om de mange ekstra kiloene, sminken og tennene som har omgjort den svale, blonde skjønnheten Theron til drapsmonsteret Wuornos. Men det er ikke kilo, sminke og pålimte tenner som smyger seriemorderen Aileen inn under huden på deg. Det skjer gjennom det komplette mennesket, servert i en helspent kropp, en overanstrengt stolthet, glimt av sårhet, øyeblikk av håp».

Dagbladets anmelder Liv Jørgensen og Aftenpostens Per Haddal var også mektig imponert over den forvandlingen Theron hadde gjennomgått fra glamorøs stjerne til ”method actor”:

”Det skal mer enn sminke til for å gestalte desperasjon så hårreisende troverdig som Theron gjør. Hennes prestasjon er et lærestykke i «method acting». Hele registeret fra hysterisk nervøsitet til resignert sorg er utlagt med overbevisning”, skrev Jørgensen.

”Den blendende blondine Charlize Theron kommer nå ut av smykkeskrinet og sminkeboksen for å vise seg frem som fullblods skuespiller. Og det skjer i den naturalistiske spilleformen amerikanere elsker, som ikke stiliserer eller imiterer, men arbeider seg intenst og metodisk til bunns i rollefiguren og dens miljø. Det ville være monstrøst om ikke Theron vant sin skuespiller-Oscar natt til mandag, som hun er favoritt til. Det ble en sølvbjørn til henne på Berlin-festivalen”, skrev Haddal.

SE FILMEN: Monster

Ukens film: Monster

Den kvinnelige skuespilleren i ukens film fra Filmarkivet ble omtalt av VGs anmelder som ”filmgudens gave til publikum”.

Den kvinnelige skuespilleren i ukens film fra Filmarkivet ble omtalt av VGs anmelder som ”filmgudens gave til publikum”.

”Charlize Theron er et mirakel” skrev VGs anmelder Ellen Margrethe Sand begeistret om den amerikanske filmstjernens tolkning av en drapskvinne.
”Hun er filmgudens gave til publikum. Muligens ikke i enhver sammenheng. Men uten tvil i Patty Jenkins regi og i filmen «Monster» – i en rolle allerede hyllet herfra til filmhistorien hjemme i USA. Mye har vært skrevet om de mange ekstra kiloene, sminken og tennene som har omgjort den svale, blonde skjønnheten Theron til drapsmonsteret Wuornos. Men det er ikke kilo, sminke og pålimte tenner som smyger seriemorderen Aileen inn under huden på deg. Det skjer gjennom det komplette mennesket, servert i en helspent kropp, en overanstrengt stolthet, glimt av sårhet, øyeblikk av håp».

Dagbladets anmelder Liv Jørgensen og Aftenpostens Per Haddal var også mektig imponert over den forvandlingen Theron hadde gjennomgått fra glamorøs stjerne til ”method actor”:

”Det skal mer enn sminke til for å gestalte desperasjon så hårreisende troverdig som Theron gjør. Hennes prestasjon er et lærestykke i «method acting». Hele registeret fra hysterisk nervøsitet til resignert sorg er utlagt med overbevisning”, skrev Jørgensen.

”Den blendende blondine Charlize Theron kommer nå ut av smykkeskrinet og sminkeboksen for å vise seg frem som fullblods skuespiller. Og det skjer i den naturalistiske spilleformen amerikanere elsker, som ikke stiliserer eller imiterer, men arbeider seg intenst og metodisk til bunns i rollefiguren og dens miljø. Det ville være monstrøst om ikke Theron vant sin skuespiller-Oscar natt til mandag, som hun er favoritt til. Det ble en sølvbjørn til henne på Berlin-festivalen”, skrev Haddal.

SE FILMEN: Monster

MENY