Norske prisvinnere i Nordisk Panorama

Terje Rangnes vant den nordiske kortfilmprisen på Nordisk Panorama, mens nykommer Gine Grønner vant talentprisen.

Terje Rangnes vant den nordiske kortfilmprisen på Nordisk Panorama, mens nykommer Gine Grønner vant talentprisen.

Den nordiske festivalen for kort- og dokumentarfilm Nordisk Panorama ble i år avviklet i Bergen fra 23.-28. september. Festivalen har etter hvert vokst seg stor, og årets arrangement kunne by på 59 filmer i konkurranseprogrammene som ble avviklet i Magnus Barfot kinosenter.

Den danske filmen ”Den tyske hemmelighed” regissert av Lars Johansson stakk av med den nordiske dokumentarprisen, mens den nordiske kortfilmprisen gikk til den norske regissøren Terje Rangnes for ”Panther Martin” (foto).

SF Nordic Talent Award ble utdelt til norske Gine Therese Grønner for kortfilmen ”En sånn mann”, og sikrer henne støtte fra SF til et nytt prosjekt, mens Canal+-prisen som sikrer innkjøp fra Canal+ Frankrike gikk til prisvinneren fra Grimstad, Hisham Zavans ”Bawke”, som fra før er nominert til European Film Awards.

Flere kortere program ble også vist på festivalen, viet tema som japansk animasjon, nyere europeisk kortfilm, og et retrospektiv på videokunsten til den norske duoen Apecosmonautene. En rekke seminar ble avviklet, med debatt om dokumentarens ambivalente rolle som formidler av virkelighet, nærmere blikk på alternativer til finansiering, og mer tekniske seminar om filmproduksjon.

Les en mer utfyllende oppsummering fra festivalens seminarer i neste utgave av RUSHPRINT som kommer ca 20.oktober.

Norske prisvinnere i Nordisk Panorama

Terje Rangnes vant den nordiske kortfilmprisen på Nordisk Panorama, mens nykommer Gine Grønner vant talentprisen.

Terje Rangnes vant den nordiske kortfilmprisen på Nordisk Panorama, mens nykommer Gine Grønner vant talentprisen.

Den nordiske festivalen for kort- og dokumentarfilm Nordisk Panorama ble i år avviklet i Bergen fra 23.-28. september. Festivalen har etter hvert vokst seg stor, og årets arrangement kunne by på 59 filmer i konkurranseprogrammene som ble avviklet i Magnus Barfot kinosenter.

Den danske filmen ”Den tyske hemmelighed” regissert av Lars Johansson stakk av med den nordiske dokumentarprisen, mens den nordiske kortfilmprisen gikk til den norske regissøren Terje Rangnes for ”Panther Martin” (foto).

SF Nordic Talent Award ble utdelt til norske Gine Therese Grønner for kortfilmen ”En sånn mann”, og sikrer henne støtte fra SF til et nytt prosjekt, mens Canal+-prisen som sikrer innkjøp fra Canal+ Frankrike gikk til prisvinneren fra Grimstad, Hisham Zavans ”Bawke”, som fra før er nominert til European Film Awards.

Flere kortere program ble også vist på festivalen, viet tema som japansk animasjon, nyere europeisk kortfilm, og et retrospektiv på videokunsten til den norske duoen Apecosmonautene. En rekke seminar ble avviklet, med debatt om dokumentarens ambivalente rolle som formidler av virkelighet, nærmere blikk på alternativer til finansiering, og mer tekniske seminar om filmproduksjon.

Les en mer utfyllende oppsummering fra festivalens seminarer i neste utgave av RUSHPRINT som kommer ca 20.oktober.

MENY