Fransk premiere på norske filmer

Både Bent Hamers ”Factotum” og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren

Både Bent Hamers ”Factotum” og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren

Både Bent Hamers Bukowski-filmatisering ”Factotum” (foto)og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren, melder Norsk Filminstitutt. Begge filmene lanseres neste uke som før-premierer i forbindelse med en norsk filmuke på kinoen Espace St. Michel i Latinerkvarteret i Paris. ”Factotum” skal lanseres på kino den 23. novemer i 60 kopier med 14 av dem på de beste kinoene i Paris. Filmen åpner i England uken før, mens Tyskland åpner den 8. desember. Bent Hamer vil selv være tilstede på førpremieren i Paris onsdag 5.10. ”Uno” vil ha premiere i begynnelsen av januar.

Blant filmene som vises er klassikeren ”An Magritt”, nyere filmer som tidligere er vist i konkurranse ved den nordiske filmfestivalen i Rouen, som ”Aberdeen”, ”Øyenstikker”, ”Min misunnelige frisør”, ”Folk flest bor i Kina” og ”Musikk for bryllup og begravelser”, og dokumentarfilmen ”Alt om min far”. Det er også inkludert filmer som allerede er i fransk distribusjon, deriblant ”Heftig og begeistret” og ”Salmer fra kjøkkenet”.

Det blir også duket for en Europa-premiere, ”Le Regard”, Nour-Eddine Lakhmaris spennende reise til sitt hjemland Marokko. Filmen bør ha meget gode sjanser til å bli «oppdaget» i Paris, siden den er en både vakker, kontroversiell og fascinerende historie om en ung fotograf som arbeidet under borgerkrigen og konflikten mellom de to land for over 50 år siden. Kjente franske skuespillere som Jacques Zabor og Florian Cadiou har sentrale roller i filmen. Regissør Lakhmari og produsent Egil Ødegård vil være til stede under visningen av filmen sammen med franske rolleinnehavere og stab.

Filmuken støttes av den norske ambassade i Paris som et ledd i 100 års markeringen. Denne omfatter bl.a. filmprogram ved festivalene i Clermont-Ferrand, Rouen, La Rochelle og Caen.

Fransk premiere på norske filmer

Både Bent Hamers ”Factotum” og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren

Både Bent Hamers ”Factotum” og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren

Både Bent Hamers Bukowski-filmatisering ”Factotum” (foto)og Aksel Hennies regidebut ”Uno” skal opp på franske kinoer i løpet av høsten/vinteren, melder Norsk Filminstitutt. Begge filmene lanseres neste uke som før-premierer i forbindelse med en norsk filmuke på kinoen Espace St. Michel i Latinerkvarteret i Paris. ”Factotum” skal lanseres på kino den 23. novemer i 60 kopier med 14 av dem på de beste kinoene i Paris. Filmen åpner i England uken før, mens Tyskland åpner den 8. desember. Bent Hamer vil selv være tilstede på førpremieren i Paris onsdag 5.10. ”Uno” vil ha premiere i begynnelsen av januar.

Blant filmene som vises er klassikeren ”An Magritt”, nyere filmer som tidligere er vist i konkurranse ved den nordiske filmfestivalen i Rouen, som ”Aberdeen”, ”Øyenstikker”, ”Min misunnelige frisør”, ”Folk flest bor i Kina” og ”Musikk for bryllup og begravelser”, og dokumentarfilmen ”Alt om min far”. Det er også inkludert filmer som allerede er i fransk distribusjon, deriblant ”Heftig og begeistret” og ”Salmer fra kjøkkenet”.

Det blir også duket for en Europa-premiere, ”Le Regard”, Nour-Eddine Lakhmaris spennende reise til sitt hjemland Marokko. Filmen bør ha meget gode sjanser til å bli «oppdaget» i Paris, siden den er en både vakker, kontroversiell og fascinerende historie om en ung fotograf som arbeidet under borgerkrigen og konflikten mellom de to land for over 50 år siden. Kjente franske skuespillere som Jacques Zabor og Florian Cadiou har sentrale roller i filmen. Regissør Lakhmari og produsent Egil Ødegård vil være til stede under visningen av filmen sammen med franske rolleinnehavere og stab.

Filmuken støttes av den norske ambassade i Paris som et ledd i 100 års markeringen. Denne omfatter bl.a. filmprogram ved festivalene i Clermont-Ferrand, Rouen, La Rochelle og Caen.

MENY