Blått Lerret på onsdag

På Blått Lerret neste onsdag får du blant annet møte tv-komiker Atle Antonsen og regissør Arild Frøhlich i samtale om prosessen bak den svært unorske komedien ”Pitbullterje”.

På Blått Lerret neste onsdag får du blant annet møte tv-komiker Atle Antonsen og regissør Arild Frøhlich i samtale om prosessen bak den svært unorske komedien ”Pitbullterje”.

Onsdag 26.oktober starter en ny sesong av BLÅTT LERRET i Parkteatrets nyoppussede lokaler i hjertet av Grünerløkka.

Da kommer Team Antonsens beste skuespiller, Atle Antonsen, for å snakke om prosessen bak ”Pitbullterje” sammen med regissør Arild Fröhlich.

Regissør Trygve Allister Diesen og produsent Rune Trondsen vil fortelle om arbeidet med den nye tv-krimmen basert på Unni Lindells ”Slangebæreren” og ”Drømmefangeren”.

Det blir premiere på Morten Hovlands blodige kortfilm, ”Medium Raw”, med Stig Henrik Hoff og Henriette Steenstrup i spektakulære hovedroller.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner kl. 19.30

Husk: Stedet er Parkteatret scene på Grünløkka!

Pitbullterje er basert på Endre Lund Eriksens Bragepris-nominerte barnebok ”Pitbull-Terje går amok”. Med en humoristisk tone omhandler filmen alvorlige temaer som overvekt, mobbing og alkoholisme – uten å ty til moraliserende pekefingrer. Taglinen er da også ”En julekomedie for nesten hele familien”.
Atle Antonsen spiller Terjes far i filmen – en rolle som ifølge regissør Fröhlich er spesialskrevet for tv-komikeren.
– Karakteren er skrevet spesielt for Atle Antonsen. Jeg jobbet med ham i ”Uti vår hage”, og jeg synes han er den eneste av de gutta som kan spille. Vi var opptatt av at han skulle bli en hel karakter, ikke bare en fyr i en sketsj. Her er han ikke bare morsom, forteller Fröhlich i neste utgave av RUSHPRINT. ”Pitbullterje” har premiere 4.november.

Slangebæreren og Drømmefangeren er to nye mini-serier basert på Unni Lindells bøker som vil bli vist på NRK i slutten av oktober og i november. De to seriene – som hver er på 3 episoder – er ikke knyttet sammen handlingsmessig, selv om de vises mer eller mindre fortløpende på NRK. De har ikke bare hver sin regissør, Trygve Diesen og Martin Asphaug, men benytter også forskjellig stab, selv om skuespillerne stort sett er de samme. Hvordan har dette påvirket serien?
Trygve Diesen forteller om erfaringen med sine episoder sammen med serieskaperen Rune Trondsen, som har hatt det kreative ansvaret for hele produksjonen. Hva er det ved Lindells antihelt som gjør ham klar for serieformatet på tv, og hvilke kreative valg har seriens produksjonsteam tatt underveis?
”Slangebæreren” og ”Drømmefangeren” kommer i 6 episoder på NRK 27.oktober og 17.november.

Medium Raw er en svært leken kortfilm av Morten Hovland. I filmen spiller Henriette Steenstrup en sanselig servitør som driver sin kokk (Stig Henrik Hoff) til vanvidd.
Morten Hovland har tidligere skrevet manus til den prisbelønnede ungdomsserien «FJORTIS» (6×25 min NRK, regi Terje Rangnes), novellefilmen «Red Indian» (manus og regi), den Gullrutenominerte novellefilmen «Baby, Yeah Yeah» og dramaserien » Johnny og Johanna» for NRK.

BLÅTT LERRET 2005-2006:
Fire arrangementer vil gå av stabelen før jul, mens vi fortsetter månedlig fram til april på andre siden av nyttår. Nytt for sesongen er en mer spenstig redaksjonell platform der vi også ønsker å ta for oss temaer tilknyttet aktuelle norske og nordiske filmer. Og allerede nå i høst kan vi love overraskelser!

Sentralt for arrangementene står som før de kreative aktørene, det være seg regissører, skuespillere og andre medskapere av filmene. De vil gi oss et unike innblikk i produksjonsprosessen bak aktuelle kino- og tv-filmer.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.
Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret.

Blått Lerret 2005: 26.oktober, 9.november, 30.november og 13.desember.

Vil du vite mer om hva Blått Lerret er for noe, kan du se flere av fjorårets innslag på BLÅTT LERRET WEB TV. Utover høsten og vinteren vil også innslagene fra den nye sesongen bli lagt ut her.

Blått Lerret på onsdag

På Blått Lerret neste onsdag får du blant annet møte tv-komiker Atle Antonsen og regissør Arild Frøhlich i samtale om prosessen bak den svært unorske komedien ”Pitbullterje”.

På Blått Lerret neste onsdag får du blant annet møte tv-komiker Atle Antonsen og regissør Arild Frøhlich i samtale om prosessen bak den svært unorske komedien ”Pitbullterje”.

Onsdag 26.oktober starter en ny sesong av BLÅTT LERRET i Parkteatrets nyoppussede lokaler i hjertet av Grünerløkka.

Da kommer Team Antonsens beste skuespiller, Atle Antonsen, for å snakke om prosessen bak ”Pitbullterje” sammen med regissør Arild Fröhlich.

Regissør Trygve Allister Diesen og produsent Rune Trondsen vil fortelle om arbeidet med den nye tv-krimmen basert på Unni Lindells ”Slangebæreren” og ”Drømmefangeren”.

Det blir premiere på Morten Hovlands blodige kortfilm, ”Medium Raw”, med Stig Henrik Hoff og Henriette Steenstrup i spektakulære hovedroller.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.
Programleder er Kjetil Lismoen
Dørene åpner kl. 19.30

Husk: Stedet er Parkteatret scene på Grünløkka!

Pitbullterje er basert på Endre Lund Eriksens Bragepris-nominerte barnebok ”Pitbull-Terje går amok”. Med en humoristisk tone omhandler filmen alvorlige temaer som overvekt, mobbing og alkoholisme – uten å ty til moraliserende pekefingrer. Taglinen er da også ”En julekomedie for nesten hele familien”.
Atle Antonsen spiller Terjes far i filmen – en rolle som ifølge regissør Fröhlich er spesialskrevet for tv-komikeren.
– Karakteren er skrevet spesielt for Atle Antonsen. Jeg jobbet med ham i ”Uti vår hage”, og jeg synes han er den eneste av de gutta som kan spille. Vi var opptatt av at han skulle bli en hel karakter, ikke bare en fyr i en sketsj. Her er han ikke bare morsom, forteller Fröhlich i neste utgave av RUSHPRINT. ”Pitbullterje” har premiere 4.november.

Slangebæreren og Drømmefangeren er to nye mini-serier basert på Unni Lindells bøker som vil bli vist på NRK i slutten av oktober og i november. De to seriene – som hver er på 3 episoder – er ikke knyttet sammen handlingsmessig, selv om de vises mer eller mindre fortløpende på NRK. De har ikke bare hver sin regissør, Trygve Diesen og Martin Asphaug, men benytter også forskjellig stab, selv om skuespillerne stort sett er de samme. Hvordan har dette påvirket serien?
Trygve Diesen forteller om erfaringen med sine episoder sammen med serieskaperen Rune Trondsen, som har hatt det kreative ansvaret for hele produksjonen. Hva er det ved Lindells antihelt som gjør ham klar for serieformatet på tv, og hvilke kreative valg har seriens produksjonsteam tatt underveis?
”Slangebæreren” og ”Drømmefangeren” kommer i 6 episoder på NRK 27.oktober og 17.november.

Medium Raw er en svært leken kortfilm av Morten Hovland. I filmen spiller Henriette Steenstrup en sanselig servitør som driver sin kokk (Stig Henrik Hoff) til vanvidd.
Morten Hovland har tidligere skrevet manus til den prisbelønnede ungdomsserien «FJORTIS» (6×25 min NRK, regi Terje Rangnes), novellefilmen «Red Indian» (manus og regi), den Gullrutenominerte novellefilmen «Baby, Yeah Yeah» og dramaserien » Johnny og Johanna» for NRK.

BLÅTT LERRET 2005-2006:
Fire arrangementer vil gå av stabelen før jul, mens vi fortsetter månedlig fram til april på andre siden av nyttår. Nytt for sesongen er en mer spenstig redaksjonell platform der vi også ønsker å ta for oss temaer tilknyttet aktuelle norske og nordiske filmer. Og allerede nå i høst kan vi love overraskelser!

Sentralt for arrangementene står som før de kreative aktørene, det være seg regissører, skuespillere og andre medskapere av filmene. De vil gi oss et unike innblikk i produksjonsprosessen bak aktuelle kino- og tv-filmer.

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.
Blått Lerret er et samarbeid mellom Norsk Filminstitutt, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret.

Blått Lerret 2005: 26.oktober, 9.november, 30.november og 13.desember.

Vil du vite mer om hva Blått Lerret er for noe, kan du se flere av fjorårets innslag på BLÅTT LERRET WEB TV. Utover høsten og vinteren vil også innslagene fra den nye sesongen bli lagt ut her.

MENY