”Veiviseren” umulig i dag

John Jacobsen mener at «Veiviseren» og «Orions Belte» ikke kunne blitt laget i dag med Filmfondets retningslinjer.

John Jacobsen mener at «Veiviseren» og «Orions Belte» ikke kunne blitt laget i dag med Filmfondets retningslinjer.

Det er i siste utgave av Rush Print at den norske produsenten av ”Veiviseren” (foto) og ”37 ½” kommer med denne kraftsalven. Bakgrunnen for uttalelsen er actionfilmens stadig dårligere vilkår i norsk film som følge av at budsjettene har krympet. Jacobsens nye film, ”Izzat”, blir en prøvestein i så måte fordi den er en norsk actionfilm med svært lavt budsjett.

– Det er ingen tvil om at det er vanskeligere i dag enn noen gang fordi budsjettene er under hardt press fra Norsk Filmfond, sier Jacobsen.

Han mener Filmfondets føringer gjør det vanskelig å lage actionfilm i Norge.

– Etter de retningslinjene som Fondet har lagt ned for sin virksomhet ville ikke ”Veiviseren” og ”Orions belte” kunne vært laget i dag. Det er etter min mening korttenkt, og jeg håper de justerer kursen. ”Veiviseren” ville kostet 35 millioner i dag, eller dobbelt så mye som ”Izzat”, som er omtrent så langt som vi tør strekke oss risikomessig med det nåværende regelverket. Det er dyrt å lage actionfilm hvis man skal ta sjangeren på alvor, sier han.

Vil du lese hele artikkelen om hva andre i bransjen mener om Jacobsens utfall?
Tegn abonnement her: ABONNEMENT

”Veiviseren” umulig i dag

John Jacobsen mener at «Veiviseren» og «Orions Belte» ikke kunne blitt laget i dag med Filmfondets retningslinjer.

John Jacobsen mener at «Veiviseren» og «Orions Belte» ikke kunne blitt laget i dag med Filmfondets retningslinjer.

Det er i siste utgave av Rush Print at den norske produsenten av ”Veiviseren” (foto) og ”37 ½” kommer med denne kraftsalven. Bakgrunnen for uttalelsen er actionfilmens stadig dårligere vilkår i norsk film som følge av at budsjettene har krympet. Jacobsens nye film, ”Izzat”, blir en prøvestein i så måte fordi den er en norsk actionfilm med svært lavt budsjett.

– Det er ingen tvil om at det er vanskeligere i dag enn noen gang fordi budsjettene er under hardt press fra Norsk Filmfond, sier Jacobsen.

Han mener Filmfondets føringer gjør det vanskelig å lage actionfilm i Norge.

– Etter de retningslinjene som Fondet har lagt ned for sin virksomhet ville ikke ”Veiviseren” og ”Orions belte” kunne vært laget i dag. Det er etter min mening korttenkt, og jeg håper de justerer kursen. ”Veiviseren” ville kostet 35 millioner i dag, eller dobbelt så mye som ”Izzat”, som er omtrent så langt som vi tør strekke oss risikomessig med det nåværende regelverket. Det er dyrt å lage actionfilm hvis man skal ta sjangeren på alvor, sier han.

Vil du lese hele artikkelen om hva andre i bransjen mener om Jacobsens utfall?
Tegn abonnement her: ABONNEMENT

MENY