Svært norsk på Karlovy Vary

Karlovy Vary er en av de viktigste festivalene i Europa og har i år viet både Liv Ullmann og en rekke norske filmer framtredende plass.

Karlovy Vary er en av de viktigste festivalene i Europa og har i år viet både Liv Ullmann og en rekke norske filmer framtredende plass.

Karlovy Vary feirer i år sitt 40. års jubileum, og betraktes som en av de viktigste europeiske filmfestivalene etter Cannes, Berlin og Venezia. Derfor er det ekstra gledelig at den norske tilstedeværelsen under årets filmfestival er så markant. I år ønsker festivalledelsen å hedre Liv Ullmann ved å overrekke henne festivalens ærespris ”Crystal Globe” for hennes ”outstanding artistic contribution to the world cinema”.
Dessuten skal Sara Johnsens Vinterkyss vises i Variety-seksjonen som er et program med 10 filmer av europeiske regissører det er verdt å merke seg.
Samtidig har festivalen også satt av plass til en fokus på norske filmer under tittelen ”Natur og landskap i norske filmer”. Programmet inneholder blant annet filmene Laila (George Schnéevoigt, 1929), An-Magritt (Arne Skouen, 1969), Kristin Lavransdatter (Liv Ullmann, 1995), Svidd neger (Erik Smith Meyer, 2003), Bazo (Lars Göran Petterson, 2003), Uno (Aksel Hennie, 2004) og Hawaii, Oslo (Erik Poppe, 2004).
Festivalens publikum består av en blanding av filminteressert studenter og ungdom fra hele Tsjekkia, filmbransje fra Sentral- og Øst-Europa, internasjonale kjøpere, festivalsjefer og presse. I løpet av festivalen vises 190 spillefilmer, hvorav 16 filmer har verdenspremiere og 33 filmer vises første gangen for et internasjonalt publikum. Andre æregjester er ingen ringere enn Sharon Stone som får pris for sitt bidrag til internasjonal film, mens størrelser som Atom Egoyan besøker festivalen med sin siste film, Where the truth lies, som ble vist første gang i Cannes.

Karlovy

Svært norsk på Karlovy Vary

Karlovy Vary er en av de viktigste festivalene i Europa og har i år viet både Liv Ullmann og en rekke norske filmer framtredende plass.

Karlovy Vary er en av de viktigste festivalene i Europa og har i år viet både Liv Ullmann og en rekke norske filmer framtredende plass.

Karlovy Vary feirer i år sitt 40. års jubileum, og betraktes som en av de viktigste europeiske filmfestivalene etter Cannes, Berlin og Venezia. Derfor er det ekstra gledelig at den norske tilstedeværelsen under årets filmfestival er så markant. I år ønsker festivalledelsen å hedre Liv Ullmann ved å overrekke henne festivalens ærespris ”Crystal Globe” for hennes ”outstanding artistic contribution to the world cinema”.
Dessuten skal Sara Johnsens Vinterkyss vises i Variety-seksjonen som er et program med 10 filmer av europeiske regissører det er verdt å merke seg.
Samtidig har festivalen også satt av plass til en fokus på norske filmer under tittelen ”Natur og landskap i norske filmer”. Programmet inneholder blant annet filmene Laila (George Schnéevoigt, 1929), An-Magritt (Arne Skouen, 1969), Kristin Lavransdatter (Liv Ullmann, 1995), Svidd neger (Erik Smith Meyer, 2003), Bazo (Lars Göran Petterson, 2003), Uno (Aksel Hennie, 2004) og Hawaii, Oslo (Erik Poppe, 2004).
Festivalens publikum består av en blanding av filminteressert studenter og ungdom fra hele Tsjekkia, filmbransje fra Sentral- og Øst-Europa, internasjonale kjøpere, festivalsjefer og presse. I løpet av festivalen vises 190 spillefilmer, hvorav 16 filmer har verdenspremiere og 33 filmer vises første gangen for et internasjonalt publikum. Andre æregjester er ingen ringere enn Sharon Stone som får pris for sitt bidrag til internasjonal film, mens størrelser som Atom Egoyan besøker festivalen med sin siste film, Where the truth lies, som ble vist første gang i Cannes.

Karlovy

MENY