Gandalf kommer på seminar

24. juni kommer Sir Ian McKellen til Oslo under Europride for å delta på Skeive Filmers seminar om seksualitet foran og bak kamera. Er det bare som krydder i tv-serier som «Homsepatruljen» at de homofile skal få slippe til?

24. juni kommer Sir Ian McKellen til Oslo under Europride for å delta på Skeive Filmers seminar om seksualitet foran og bak kamera. Er det bare som krydder i tv-serier som «Homsepatruljen» at de homofile skal få slippe til?

Det siste året har det vært mye fokus på kjønnspolitikk i norsk film og den lave representasjonen av kvinner foran og bak kamera. Under årets Skeive Filmer vil arrangørene sette fokus på den rollen seksualitet spiller i norsk og internasjonal film- og tv-industri. De siste årene har særlig reality-konsepter som «Homsepatruljen» bragt en spesifikk homofil sensibilitet inn i de tusen hjem, konstaterer Mette Åkerholm, seminarkoordinator under Skeive Filmer. Hvilke krefter står bak disse satsingene og er det bare for å tjene penger at TV3 har laget en norsk versjon av programmet?

– Vi ønsker mer å synliggjøre de kreftene som er premissleverandører for hva som produseres, enn å spisse til debatt. Det har skjedd mye de siste ti årene med hensyn til skildringen av homofile i film og på tv. Men er det først og fremst som ”krydder” at de homofile skal få slippe til? Hva har skjedd siden tidlige tv-fenomener som «Genitalia» brøt tabuer i norsk fjernsyn under NRK2s spede barndom og fram til særlig homsenes framtredende rolle innen visse typer reality-konsepter?

Åkerholm håper seminaret kan belyse forholdet mellom de homofile som jobber innen film- og tv-industrien og de produktene som lages. Er det større rom for homofile film- og tv-skapere til å gjenspeile egen seksualitet? Kan man som skuespiller stå fram som åpen homofil uten at det går utover de rolletilbudene man får?

Seminaret er delt inn i en norsk og en britisk/internasjonal seksjon. Til den norske seksjonen kommer blant annet regissør Dag Johan Haugerud og gjengen fra «Homsepatruljen» for å snakke om sine erfaringer fra norsk film- og tv-miljø. Til den internasjonale delen kommer ”Touch of pink”-regissør Ian Iqbal Rashid og selveste Sir Ian McKellen – mest kjent som Gandalf i Ringenes Herre-trilogien.
McKellen er ifølge Åkerholm en skuespiller som ved sine valg av roller og sine åpenhet som homofil reflekterer hva seminaret handler om.

– McKellen kommer blant annet for å snakke om sin erfaring som åpen homofil i en industri der de fleste velger å ikke stå fram – av frykt for å bli marginalisert. Hvordan opplever han å spille i en av verdens mest populære underholdningsfilmer, Ringenes Herre-trilogien, og samtidig stå fram som homofil?

Seminaret ”Spiller seksualitet en rolle?” finner sted 24.juni på Filmens Hus i Oslo.
For mer informasjon: www.skeivefilmer.no

Gandalf kommer på seminar

24. juni kommer Sir Ian McKellen til Oslo under Europride for å delta på Skeive Filmers seminar om seksualitet foran og bak kamera. Er det bare som krydder i tv-serier som «Homsepatruljen» at de homofile skal få slippe til?

24. juni kommer Sir Ian McKellen til Oslo under Europride for å delta på Skeive Filmers seminar om seksualitet foran og bak kamera. Er det bare som krydder i tv-serier som «Homsepatruljen» at de homofile skal få slippe til?

Det siste året har det vært mye fokus på kjønnspolitikk i norsk film og den lave representasjonen av kvinner foran og bak kamera. Under årets Skeive Filmer vil arrangørene sette fokus på den rollen seksualitet spiller i norsk og internasjonal film- og tv-industri. De siste årene har særlig reality-konsepter som «Homsepatruljen» bragt en spesifikk homofil sensibilitet inn i de tusen hjem, konstaterer Mette Åkerholm, seminarkoordinator under Skeive Filmer. Hvilke krefter står bak disse satsingene og er det bare for å tjene penger at TV3 har laget en norsk versjon av programmet?

– Vi ønsker mer å synliggjøre de kreftene som er premissleverandører for hva som produseres, enn å spisse til debatt. Det har skjedd mye de siste ti årene med hensyn til skildringen av homofile i film og på tv. Men er det først og fremst som ”krydder” at de homofile skal få slippe til? Hva har skjedd siden tidlige tv-fenomener som «Genitalia» brøt tabuer i norsk fjernsyn under NRK2s spede barndom og fram til særlig homsenes framtredende rolle innen visse typer reality-konsepter?

Åkerholm håper seminaret kan belyse forholdet mellom de homofile som jobber innen film- og tv-industrien og de produktene som lages. Er det større rom for homofile film- og tv-skapere til å gjenspeile egen seksualitet? Kan man som skuespiller stå fram som åpen homofil uten at det går utover de rolletilbudene man får?

Seminaret er delt inn i en norsk og en britisk/internasjonal seksjon. Til den norske seksjonen kommer blant annet regissør Dag Johan Haugerud og gjengen fra «Homsepatruljen» for å snakke om sine erfaringer fra norsk film- og tv-miljø. Til den internasjonale delen kommer ”Touch of pink”-regissør Ian Iqbal Rashid og selveste Sir Ian McKellen – mest kjent som Gandalf i Ringenes Herre-trilogien.
McKellen er ifølge Åkerholm en skuespiller som ved sine valg av roller og sine åpenhet som homofil reflekterer hva seminaret handler om.

– McKellen kommer blant annet for å snakke om sin erfaring som åpen homofil i en industri der de fleste velger å ikke stå fram – av frykt for å bli marginalisert. Hvordan opplever han å spille i en av verdens mest populære underholdningsfilmer, Ringenes Herre-trilogien, og samtidig stå fram som homofil?

Seminaret ”Spiller seksualitet en rolle?” finner sted 24.juni på Filmens Hus i Oslo.
For mer informasjon: www.skeivefilmer.no

MENY