Rosenberg til Cannes

«Uno» fikk de fleste bransjeprisene på Kosmorama. Derfor er det ikke overraskende at produsenten, Jørgen Storm Rosenberg, nå er tatt ut til ”producers on the move” i Cannes.

«Uno» fikk de fleste bransjeprisene på Kosmorama. Derfor er det ikke overraskende at produsenten, Jørgen Storm Rosenberg, nå er tatt ut til ”producers on the move” i Cannes.

Norsk filminstitutt har valgt ut Jørgen Storm Rosenberg, produsenten bak Uno, til årets norske representant i Producer on the Move under Cannes-festivalen. Rosenberg er utdannet produsent ved Den norske filmskolen (DNF) på Lillehammer og var den første produsenten med bakgrunn fra Filmskolen som fikk produksjonsstøtte til spillefilm i Norge.

Rosenberg har alltid ønsket å jobbe med film, men ikke som produsent bak kamera. Det var skuespiller han egentlig ville bli. Etter gymnaset begynte han derfor å studere ved Bergen teaterskole, men som ferdig utdannet skuespiller oppdaget han at skulle han jobbe, måtte han gripe det fatt noe annerledes. Han begynte derfor å skrive manus og lage kortfilmer, og i 1999 begynte han å studere ved Den norske filmskolen på Lillehammer. I 2002 var han ferdig utdannet som produsent og startet produksjonsselskapet Tordenfilm sammen med medstudentene, produsent Eric Vogel og regissør Erik Richter Strand. For tiden jobber Jørgen på en ny spillefilm, Jens Liens mørke komedie Den brysomme mannen, som forventes å ha kinopremiere april 2006. I tillegg produserer Eric Vogel Erik Richter Strands regidebut, Sønner, også forventet premiere i 2006.

Hva er ”Producer on the Move”?
European Film Promotion har siden 2000 brukt Cannes International Film Festival til å rette fokuset mot nye europeiske produsenter, og på den måten bidra til at de kan etablere seg et internasjonalt nettverk. Deltagelsen i Producer on the Move inkluderer en rundebordskonferanse hvor nye prosjekter kan presenteres, pressekampanje med produsentenes profiler i bransjebladene, presentasjon på et av Cannes markedets nyetablerte Producer’s Networks daglige frokostmøter og avsluttes med en co-produksjonslunsj med over 100 europeiske produsenter.

Tidligere norske “Producers on the Move”
Tidligere norske Producers on the Move har vært: Turid Øversveen (Spillefilmkompaniet 4 1/2) (Amatørene og Naboer), Edward Dreyer (Christiania Film) (Detektor og Musikk for bryllup og begravelser), Bjørn Eivind Aarskog (Exposed) (Alt om min far), Bent Hamer (BulBul Film) (Eggs, En dag til i solen, Salmer fra kjøkkenet og Factotum) og i 2004 var det Gudny Hummelvoll (Buddy).

Rosenberg til Cannes

«Uno» fikk de fleste bransjeprisene på Kosmorama. Derfor er det ikke overraskende at produsenten, Jørgen Storm Rosenberg, nå er tatt ut til ”producers on the move” i Cannes.

«Uno» fikk de fleste bransjeprisene på Kosmorama. Derfor er det ikke overraskende at produsenten, Jørgen Storm Rosenberg, nå er tatt ut til ”producers on the move” i Cannes.

Norsk filminstitutt har valgt ut Jørgen Storm Rosenberg, produsenten bak Uno, til årets norske representant i Producer on the Move under Cannes-festivalen. Rosenberg er utdannet produsent ved Den norske filmskolen (DNF) på Lillehammer og var den første produsenten med bakgrunn fra Filmskolen som fikk produksjonsstøtte til spillefilm i Norge.

Rosenberg har alltid ønsket å jobbe med film, men ikke som produsent bak kamera. Det var skuespiller han egentlig ville bli. Etter gymnaset begynte han derfor å studere ved Bergen teaterskole, men som ferdig utdannet skuespiller oppdaget han at skulle han jobbe, måtte han gripe det fatt noe annerledes. Han begynte derfor å skrive manus og lage kortfilmer, og i 1999 begynte han å studere ved Den norske filmskolen på Lillehammer. I 2002 var han ferdig utdannet som produsent og startet produksjonsselskapet Tordenfilm sammen med medstudentene, produsent Eric Vogel og regissør Erik Richter Strand. For tiden jobber Jørgen på en ny spillefilm, Jens Liens mørke komedie Den brysomme mannen, som forventes å ha kinopremiere april 2006. I tillegg produserer Eric Vogel Erik Richter Strands regidebut, Sønner, også forventet premiere i 2006.

Hva er ”Producer on the Move”?
European Film Promotion har siden 2000 brukt Cannes International Film Festival til å rette fokuset mot nye europeiske produsenter, og på den måten bidra til at de kan etablere seg et internasjonalt nettverk. Deltagelsen i Producer on the Move inkluderer en rundebordskonferanse hvor nye prosjekter kan presenteres, pressekampanje med produsentenes profiler i bransjebladene, presentasjon på et av Cannes markedets nyetablerte Producer’s Networks daglige frokostmøter og avsluttes med en co-produksjonslunsj med over 100 europeiske produsenter.

Tidligere norske “Producers on the Move”
Tidligere norske Producers on the Move har vært: Turid Øversveen (Spillefilmkompaniet 4 1/2) (Amatørene og Naboer), Edward Dreyer (Christiania Film) (Detektor og Musikk for bryllup og begravelser), Bjørn Eivind Aarskog (Exposed) (Alt om min far), Bent Hamer (BulBul Film) (Eggs, En dag til i solen, Salmer fra kjøkkenet og Factotum) og i 2004 var det Gudny Hummelvoll (Buddy).

MENY