Blått Lerret på tirsdag

På vårens siste Blått Lerret kan du møte regissør Ove Raymond Gyldenås (”Tommys Inferno”), regissørene Arne Rostad og Halvard Bræin (”Giganten”) og regissør Dag Johan Haugerud og skuespiller Henriette Steenstrup (”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta”)

På vårens siste Blått Lerret kan du møte regissør Ove Raymond Gyldenås (”Tommys Inferno”), regissørene Arne Rostad og Halvard Bræin (”Giganten”) og regissør Dag Johan Haugerud og skuespiller Henriette Steenstrup (”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta”)

Under vårens siste Blått Lerret på Rockefeller førstkommmende tirsdag 26. april kan vi by på utradisjonell norsk ungdomsfilm, en uvanlig dokumentar om et norsk ikon, og en av norsk fims mest særpregede stemmer.

Ove Raymond Gyldenås kommer for å fortelle om prosessen bak sin utradisjonelle ungdomsfilm, ”Tommys inferno”, der ”American Pie” møter både ”Fight Club” og ”Requiem for a dream”.

– Regissør Arne Rostad og fotograf Halvard Bræin forteller om deres dokumentar om Erik Bye. Filmteamet fulgte det norske ikonet i månedene før han døde og har sammen laget en helaftens kinofilm som skal opp til høsten.

Dag Johan Haugerud er av norsk films mest særpregede stemmer. ”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta” er en tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse. Med seg på Blått Lerret har Haugerud skuespiller Henriette Steenstrup.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpnes 19.30. Arrangementet begynner 20.00

Om prosjektene og filmskaperne

Tommys Inferno
Ungdomsfilmen «Tommys Inferno» er en komedie med alvorlige undertoner. Den handler om den unge gutten Tommy som må kjempe for kjærligheten når jenta hans vil debutere seksuelt uten at han selv vil det. På sin tornefulle redningsferd får han hjelp av kompisen Ahmed som har startet sitt eget lille korstog mot foreldrenes muslimske tradisjoner og alle andre etablerte sannheter. Regissør Ove Raymond Gyldenås har gått på Den Norske Filmskolen på Lillehammer, og dette er hans spillefilmdebut. Filmen har premiere 19. august. Produksjonsselskap: Friland

Giganten
Erik Bye symboliserte en vesentlig del av norsk kulturhistorie fra etterkrigstiden og fram til i dag. Derfor er det et formidabelt prosjekt dokumentarfilmskaperne Arne Rostad og Halvard Bræin har begitt seg ut på med ”Giganten”. I løpet av et års tid fulgte de Erik Bye rundt omkring i Norge, helt fram til han nylig døde. Rostad og Bræin har begge lang erfaring innen produksjon av kort-, reklame- og dokumentarfilm. Med ”Giganten” debuterer de med helaftens kinofilm. Produsent: Paradox. Premiere: August/september

Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta
”En tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse.”
Eller formulert på en mer inngående måte: Filmens forteller (Jan Gunnar Røise) ønsker å lage en politisk film, men blir mer og mer opptatt av jenta (Henriette Steenstrup) som forsøker å finne meningen med livet ved hjelp av origami (papirbretting) – alt mens filosofen (Thomas Hylland Eriksen) forsøker å forklare hvordan markedsliberalismen har kolonialisert underbevisstheten vår.
Dag Johan Haugerud har skrevet to romaner (Noe med natur og Den som er veldig sterk må også være veldig snill) og laget en rekke kortfilmer (og bl.a vunnet Gullstolen på Kortfilmfestivalen i 2001). Dette er hans debut i det lengre formatet. Filmen har premiere 10.juni. Produksjonsselskap: Mikrofilm/Motlys

Blått Lerret er et månedelig filmarrangement i Oslo. Samarbeidspartnere er Norsk Filminstitutt, Norske film- og tv-produsenters forening og Norsk Filmutvikling.
Redaksjonelt ansvar: Kjetil Lismoen v/ Rush Print.
Prosjektledelse: Arild Støfring v/ Zoomin.
For mer info, kontakt: Arild Støfring 91178979 ([email protected])

Blått Lerret på tirsdag

På vårens siste Blått Lerret kan du møte regissør Ove Raymond Gyldenås (”Tommys Inferno”), regissørene Arne Rostad og Halvard Bræin (”Giganten”) og regissør Dag Johan Haugerud og skuespiller Henriette Steenstrup (”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta”)

På vårens siste Blått Lerret kan du møte regissør Ove Raymond Gyldenås (”Tommys Inferno”), regissørene Arne Rostad og Halvard Bræin (”Giganten”) og regissør Dag Johan Haugerud og skuespiller Henriette Steenstrup (”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta”)

Under vårens siste Blått Lerret på Rockefeller førstkommmende tirsdag 26. april kan vi by på utradisjonell norsk ungdomsfilm, en uvanlig dokumentar om et norsk ikon, og en av norsk fims mest særpregede stemmer.

Ove Raymond Gyldenås kommer for å fortelle om prosessen bak sin utradisjonelle ungdomsfilm, ”Tommys inferno”, der ”American Pie” møter både ”Fight Club” og ”Requiem for a dream”.

– Regissør Arne Rostad og fotograf Halvard Bræin forteller om deres dokumentar om Erik Bye. Filmteamet fulgte det norske ikonet i månedene før han døde og har sammen laget en helaftens kinofilm som skal opp til høsten.

Dag Johan Haugerud er av norsk films mest særpregede stemmer. ”Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta” er en tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse. Med seg på Blått Lerret har Haugerud skuespiller Henriette Steenstrup.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpnes 19.30. Arrangementet begynner 20.00

Om prosjektene og filmskaperne

Tommys Inferno
Ungdomsfilmen «Tommys Inferno» er en komedie med alvorlige undertoner. Den handler om den unge gutten Tommy som må kjempe for kjærligheten når jenta hans vil debutere seksuelt uten at han selv vil det. På sin tornefulle redningsferd får han hjelp av kompisen Ahmed som har startet sitt eget lille korstog mot foreldrenes muslimske tradisjoner og alle andre etablerte sannheter. Regissør Ove Raymond Gyldenås har gått på Den Norske Filmskolen på Lillehammer, og dette er hans spillefilmdebut. Filmen har premiere 19. august. Produksjonsselskap: Friland

Giganten
Erik Bye symboliserte en vesentlig del av norsk kulturhistorie fra etterkrigstiden og fram til i dag. Derfor er det et formidabelt prosjekt dokumentarfilmskaperne Arne Rostad og Halvard Bræin har begitt seg ut på med ”Giganten”. I løpet av et års tid fulgte de Erik Bye rundt omkring i Norge, helt fram til han nylig døde. Rostad og Bræin har begge lang erfaring innen produksjon av kort-, reklame- og dokumentarfilm. Med ”Giganten” debuterer de med helaftens kinofilm. Produsent: Paradox. Premiere: August/september

Thomas Hylland Eriksen og historien om Origami-jenta
”En tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse.”
Eller formulert på en mer inngående måte: Filmens forteller (Jan Gunnar Røise) ønsker å lage en politisk film, men blir mer og mer opptatt av jenta (Henriette Steenstrup) som forsøker å finne meningen med livet ved hjelp av origami (papirbretting) – alt mens filosofen (Thomas Hylland Eriksen) forsøker å forklare hvordan markedsliberalismen har kolonialisert underbevisstheten vår.
Dag Johan Haugerud har skrevet to romaner (Noe med natur og Den som er veldig sterk må også være veldig snill) og laget en rekke kortfilmer (og bl.a vunnet Gullstolen på Kortfilmfestivalen i 2001). Dette er hans debut i det lengre formatet. Filmen har premiere 10.juni. Produksjonsselskap: Mikrofilm/Motlys

Blått Lerret er et månedelig filmarrangement i Oslo. Samarbeidspartnere er Norsk Filminstitutt, Norske film- og tv-produsenters forening og Norsk Filmutvikling.
Redaksjonelt ansvar: Kjetil Lismoen v/ Rush Print.
Prosjektledelse: Arild Støfring v/ Zoomin.
For mer info, kontakt: Arild Støfring 91178979 ([email protected])

MENY