Se kortfilm på web!

Nå kan du avspille de åtte finale-filmene fra kortfilmkonkurransen ”1 minutt av ditt liv” på vår webside.

Nå kan du avspille de åtte finale-filmene fra kortfilmkonkurransen ”1 minutt av ditt liv” på vår webside.

Rush Print og Zoomin filmfestival inviterte i vinter til en åpen kortfilmkonkurranse under headingen ”1 minutt av ditt liv”. Nå er vinnerfilmen og de øvrige finalistene klare for avspilling fra bredbåndportalen Bluecom, i samarbeid med Zoomin filmfestival og Nordisk Film Post Production (du kan klikke deg inn på hver enkelt film lenger ned på denne siden)

Vinnerfilmen ”Oh Dear” (se foto) av Nicholas Provost tok juryen med storm. Filmen er ifølge juryen ”en oppsiktsvekkende og formsikker kortfilm med barn i uvanlige roller”. Filmen er laget i Belgia der regissøren oppholder seg når han ikke bor og arbeider i Oslo. Førstepremien er gratis fremstilling av filmkopi på 35mm – sponset av Nordisk Film Post Production AS.

Provost er et talent i full blomstring som de siste årene har deltatt på en rekke prestisjefylte festivaler med sine kortfilmer – sist på Rotterdam Internasjonale film festival og Sundance Film Festival (les intervju med ham her)

Det var stor bredde i de innsendte filmene, noe som reflekteres i juryens åtte utvalgte filmer til ”finale-heatet”. Juryen vil gjerne fremheve to andre filmer: “Fisher Price Detective” av Stine Marie Holme og “Liten” av Benedicte Orvung. Førstnevnte film er ifølge juryen ”en munter og presist fortalt kommentar om barns forsøk på å tolke de voksnes besynderlige koder”, mens den andre er ”en enkel, men rammende dokumentar om tapt barndom”. Det var med andre ord filmer om og med barn som gjorde det skarpest i konkurransen.

De åtte filmene (klikk på filmens tittel for avspilling):

Oh Dear (høyoppløselig)

Oh Dear (lavoppløselig)

Nicolas Provost

Fisher Price Detective (høyoppløselig)

Liten (høyoppløselig)

Regissør: Benedicte Orvung

Film om å se ut av vinduet (høyoppløselig)

Film om å se ut av vinduet (lavoppløselig)

Regissør: Trine Vollan

The Film (høyoppløselig)

The Film (lavoppløselig)

Regissør: Trond Arntzen

Uten tittel (høyoppløselig)

Ute tittel (lavoppløselig)

Regissør: Morten Weydahl

Wolfgang der chef (høyoppløselig)

Wolfgang der chef (lavoppløselig)

Regissør: Jens K Sørensen

Forleden (høyoppløselig)

Forleden (lavoppløselig)

Regissør: Ane Øverås

Se kortfilm på web!

Nå kan du avspille de åtte finale-filmene fra kortfilmkonkurransen ”1 minutt av ditt liv” på vår webside.

Nå kan du avspille de åtte finale-filmene fra kortfilmkonkurransen ”1 minutt av ditt liv” på vår webside.

Rush Print og Zoomin filmfestival inviterte i vinter til en åpen kortfilmkonkurranse under headingen ”1 minutt av ditt liv”. Nå er vinnerfilmen og de øvrige finalistene klare for avspilling fra bredbåndportalen Bluecom, i samarbeid med Zoomin filmfestival og Nordisk Film Post Production (du kan klikke deg inn på hver enkelt film lenger ned på denne siden)

Vinnerfilmen ”Oh Dear” (se foto) av Nicholas Provost tok juryen med storm. Filmen er ifølge juryen ”en oppsiktsvekkende og formsikker kortfilm med barn i uvanlige roller”. Filmen er laget i Belgia der regissøren oppholder seg når han ikke bor og arbeider i Oslo. Førstepremien er gratis fremstilling av filmkopi på 35mm – sponset av Nordisk Film Post Production AS.

Provost er et talent i full blomstring som de siste årene har deltatt på en rekke prestisjefylte festivaler med sine kortfilmer – sist på Rotterdam Internasjonale film festival og Sundance Film Festival (les intervju med ham her)

Det var stor bredde i de innsendte filmene, noe som reflekteres i juryens åtte utvalgte filmer til ”finale-heatet”. Juryen vil gjerne fremheve to andre filmer: “Fisher Price Detective” av Stine Marie Holme og “Liten” av Benedicte Orvung. Førstnevnte film er ifølge juryen ”en munter og presist fortalt kommentar om barns forsøk på å tolke de voksnes besynderlige koder”, mens den andre er ”en enkel, men rammende dokumentar om tapt barndom”. Det var med andre ord filmer om og med barn som gjorde det skarpest i konkurransen.

De åtte filmene (klikk på filmens tittel for avspilling):

Oh Dear (høyoppløselig)

Oh Dear (lavoppløselig)

Nicolas Provost

Fisher Price Detective (høyoppløselig)

Liten (høyoppløselig)

Regissør: Benedicte Orvung

Film om å se ut av vinduet (høyoppløselig)

Film om å se ut av vinduet (lavoppløselig)

Regissør: Trine Vollan

The Film (høyoppløselig)

The Film (lavoppløselig)

Regissør: Trond Arntzen

Uten tittel (høyoppløselig)

Ute tittel (lavoppløselig)

Regissør: Morten Weydahl

Wolfgang der chef (høyoppløselig)

Wolfgang der chef (lavoppløselig)

Regissør: Jens K Sørensen

Forleden (høyoppløselig)

Forleden (lavoppløselig)

Regissør: Ane Øverås

MENY