Den personlige dokumentaren

Den personlig dokumentaren må aldri være privat, mener produsent Elin Sander. På mandag skal hun sammen med Thomas Robsahm fortelle om hvordan det er å produsere denne typen dokumentarfilm på Dokumentarfilmklubben.

Den personlig dokumentaren må aldri være privat, mener produsent Elin Sander. På mandag skal hun sammen med Thomas Robsahm fortelle om hvordan det er å produsere denne typen dokumentarfilm på Dokumentarfilmklubben.

Dokumentarfilmklubben i Oslo har lenge vært et sentralt møtested for filmskapere som lager dokumentarer og andre filminteresserte. Førstkommende mandag kommer flere sentrale filmskapere for å fortelle om sitt virke innenfor det som ofte omtales som ”den personlige dokumentarfilmen”. Gunnar Halle Jensen og produsent Elin Sander kommer for å fortelle om arbeidet med kinofilmen Gunnar goes Comfortable – som også blir vist i sin helhet. Thomas Robsahm gjør dessuten en «special appearance» for å snakke om sin rolle som produsent på en rekke av Margreth Olins filmer (deriblant «Kroppen min». Se foto).

Elin Sander kan fortelle til Rush Print at hun jobbet sammen med Gunnar Halle på Gunnar goes Comnfortable i fem år. Samarbeidet fordret en tillitt mellom henne som produsent og Halle som regissør som var helt avgjørende.

– Du må dele filmskaperens visjon når du jobber på en film som er så personlig. Du kan heller ikke holde deg til tradisjonell historiefortelling når regissøren utleverer seg selv på den måten. Men samtidig må du se til at filmen ikke framstår som privat. Grunnen til at Gunnar goes Comfortable fungerer er jo nettopp at den tar for seg noe universelt.

Selve produksjonsprosessen var tradisjonell, forteller Sander. Forestillingen om at man verken skriver manus eller har en plan når man lager personlige dokumentarer, er bare tøv.

– Gunnar skrev et fullstendig manus før vi gikk i gang. Og vi investerte mye tid til klippen for å få den helheten filmen til slutt fikk.

Vil du høre mer om hva det vil si å skape personlige dokumentarer, kan du ta veien til Filmens Hus førstkommende mandag, 10.mai. Kl. 20:00 i salen Tancred.

Den personlige dokumentaren

Den personlig dokumentaren må aldri være privat, mener produsent Elin Sander. På mandag skal hun sammen med Thomas Robsahm fortelle om hvordan det er å produsere denne typen dokumentarfilm på Dokumentarfilmklubben.

Den personlig dokumentaren må aldri være privat, mener produsent Elin Sander. På mandag skal hun sammen med Thomas Robsahm fortelle om hvordan det er å produsere denne typen dokumentarfilm på Dokumentarfilmklubben.

Dokumentarfilmklubben i Oslo har lenge vært et sentralt møtested for filmskapere som lager dokumentarer og andre filminteresserte. Førstkommende mandag kommer flere sentrale filmskapere for å fortelle om sitt virke innenfor det som ofte omtales som ”den personlige dokumentarfilmen”. Gunnar Halle Jensen og produsent Elin Sander kommer for å fortelle om arbeidet med kinofilmen Gunnar goes Comfortable – som også blir vist i sin helhet. Thomas Robsahm gjør dessuten en «special appearance» for å snakke om sin rolle som produsent på en rekke av Margreth Olins filmer (deriblant «Kroppen min». Se foto).

Elin Sander kan fortelle til Rush Print at hun jobbet sammen med Gunnar Halle på Gunnar goes Comnfortable i fem år. Samarbeidet fordret en tillitt mellom henne som produsent og Halle som regissør som var helt avgjørende.

– Du må dele filmskaperens visjon når du jobber på en film som er så personlig. Du kan heller ikke holde deg til tradisjonell historiefortelling når regissøren utleverer seg selv på den måten. Men samtidig må du se til at filmen ikke framstår som privat. Grunnen til at Gunnar goes Comfortable fungerer er jo nettopp at den tar for seg noe universelt.

Selve produksjonsprosessen var tradisjonell, forteller Sander. Forestillingen om at man verken skriver manus eller har en plan når man lager personlige dokumentarer, er bare tøv.

– Gunnar skrev et fullstendig manus før vi gikk i gang. Og vi investerte mye tid til klippen for å få den helheten filmen til slutt fikk.

Vil du høre mer om hva det vil si å skape personlige dokumentarer, kan du ta veien til Filmens Hus førstkommende mandag, 10.mai. Kl. 20:00 i salen Tancred.

MENY