Filmkvelder på Blå

Har du sett på Bokbadet og tenkt at filmbransjen burde hatt et tilsvarende arrangement? Tirsdag 18. november går «Blått lerret» av stabelen. Det er det første i rekken av filmkvelder på utestedet Blå i Oslo.

Har du sett på Bokbadet og tenkt at filmbransjen burde hatt et tilsvarende arrangement? Tirsdag 18. november går «Blått lerret» av stabelen. Det er det første i rekken av filmkvelder på utestedet Blå i Oslo.

– Tanken bak er å få filmen ut av kinosalen, sier Arild Støfring, prosjektleder for arrangementet.

– Gjennom slike uformelle møter med regissører og skuespillere vil vi la folk få titte inn i prosessen bak produksjonene.

Prosjektet ”Blått lerret” er initiert av Norsk filmfond og Norsk Filminstitutt, i samarbeid med Rush Print, Zoomin og Blå. Programleder for arrangementet er filmjournalist Kjetil Lismoen. På filmkveldene vil publikum få møte filmskapere som snakker om og viser klipp fra filmer som kommer. Dermed knytter det seg en viss spenning til hvor mye man er villig til å ”gi fra seg” fra prosessen, noe som også gir en ekstra publikumsappell.

– Vi vil være litt i forkant av det som skjer. 2003 var et flott år for norsk film, men vi mener at 2004 blir et minst like stort filmår, sier Arild Støfring. – ”Blått lerret” vil promotere dette litt, og tease folk på forhånd.

De tre regissørene som er invitert til første ”Blått lerret” er erfarne filmfolk som det har vært stille omkring en stund: Knut Erik Jensen (aktuell med premiereklare På hau i havet), Hans Petter Moland (The Beautiful Country) og Petter Næss (Bare Bea) som faktisk spilte inn flere scener til «Elling» (foto) på utestedet Blå.

Dette trekløveret er i seg selv en motvekt til den populære påstanden om at norsk film lages av og med ”menn under 30”, og senere vil også kvinnelige regissører og debutanter bli å se på kulturscenen ved Akerselva. Arrangørene tar mål av seg til å klare rundt 6 filmtreff i året.

Blått Lerret: Tirsdag 18.november, kl. 19.30 på utestedet Blå i Oslo.

Filmkvelder på Blå

Har du sett på Bokbadet og tenkt at filmbransjen burde hatt et tilsvarende arrangement? Tirsdag 18. november går «Blått lerret» av stabelen. Det er det første i rekken av filmkvelder på utestedet Blå i Oslo.

Har du sett på Bokbadet og tenkt at filmbransjen burde hatt et tilsvarende arrangement? Tirsdag 18. november går «Blått lerret» av stabelen. Det er det første i rekken av filmkvelder på utestedet Blå i Oslo.

– Tanken bak er å få filmen ut av kinosalen, sier Arild Støfring, prosjektleder for arrangementet.

– Gjennom slike uformelle møter med regissører og skuespillere vil vi la folk få titte inn i prosessen bak produksjonene.

Prosjektet ”Blått lerret” er initiert av Norsk filmfond og Norsk Filminstitutt, i samarbeid med Rush Print, Zoomin og Blå. Programleder for arrangementet er filmjournalist Kjetil Lismoen. På filmkveldene vil publikum få møte filmskapere som snakker om og viser klipp fra filmer som kommer. Dermed knytter det seg en viss spenning til hvor mye man er villig til å ”gi fra seg” fra prosessen, noe som også gir en ekstra publikumsappell.

– Vi vil være litt i forkant av det som skjer. 2003 var et flott år for norsk film, men vi mener at 2004 blir et minst like stort filmår, sier Arild Støfring. – ”Blått lerret” vil promotere dette litt, og tease folk på forhånd.

De tre regissørene som er invitert til første ”Blått lerret” er erfarne filmfolk som det har vært stille omkring en stund: Knut Erik Jensen (aktuell med premiereklare På hau i havet), Hans Petter Moland (The Beautiful Country) og Petter Næss (Bare Bea) som faktisk spilte inn flere scener til «Elling» (foto) på utestedet Blå.

Dette trekløveret er i seg selv en motvekt til den populære påstanden om at norsk film lages av og med ”menn under 30”, og senere vil også kvinnelige regissører og debutanter bli å se på kulturscenen ved Akerselva. Arrangørene tar mål av seg til å klare rundt 6 filmtreff i året.

Blått Lerret: Tirsdag 18.november, kl. 19.30 på utestedet Blå i Oslo.

MENY