Dansk drahjelp

De danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle vil gi den planlagte norske filmen Monstertorsdag uvurderlig drahjelp, mener distributør og produsent. På tirsdag startet opptakene av filmen som foregår i et surfemiljø på Jæren.

De danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle vil gi den planlagte norske filmen Monstertorsdag uvurderlig drahjelp, mener distributør og produsent. På tirsdag startet opptakene av filmen som foregår i et surfemiljø på Jæren.

Først virket Monstertorsdag (se foto) som nok en ”liten” lavbudsjettfilm fra regissøren Arild Østin Ommundsen og Mongoland-gjengen i Stavanger. Men da de to danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle kom med på laget, endret det på mange måter spillereglene for produksjonen.

Bodnia er Danmarks største filmstjerne og har tidligere medvirket i de norske filmene Himmelfall og Øyenstikker. Hjejle er i dag Danmarks største internasjonale stjerne gjennom sin medvirkning i dogmefilmen Mifunes siste sang og Hollywood-suksessen High Fidelity.

Frida Ohrvik er administrerende direktør i Sandrews Metronome som skal distribuere Monstertorsdag når filmen er ferdig. Hun mener Bodnia og Hjejle kan gi filmen uvurderlig drahjelp på det nordiske markedet.

– Det er helt klart at det hjelper alltid å ha med skuespillere som publikum har et forhold til og pressen liker å skrive om. Vi jobber hardt om dagen for å utvide vårt marked for norske filmer. Jeg tenker da særlig i forhold til våre øvrige nordiske land. Her hjelper det også når vi har med to skuespillere som i tillegg til å være stjerner i Danmark også er godt kjent i Sverige og Finland.

– Hva det også betyr med disse to skuespillerne i sentrale roller er at det ikke bare er vi som synes at manuskriptet er spennende og at denne filmen har et stort potensiale, konstaterer hun.

Ingrid Festøy Ottesen i Muz Film AS er produsent på Monstertorsdag – akkurat som hun var det på regissøren Ommundsens debutfilm Mongoland. Hun kan fortelle at finansieringen til filmen var unnagjort før de to danskene kom med på laget. Men hun fastslår at for en hver nordisk film vil slike stjerner alltid gjøre det enklere å både finansiere og markedsføre filmen.

Men framfor alt er hun lykkelig over å få jobbe sammen med to så begavede filmskuespillere.

-Av gammel vane grublet vi lenge over hvilke norske skuespillere vi skulle bruke. Men så spurte vi oss selv: Hvorfor ikke bruke noen danske? Bodnia og Hjejle er jo et drømmecast for en hver filmskaper. Kim Bodnia er kanskje mest kjent her i Norge, for sin deltakelse i norske filmer, men Hjejle har siden Mifunes siste sang fått en internasjonal karriere.

Monstertorsdag spilles for tiden inn i Stavanger av gjengen som laget Mongoland. Den er en slags romantisk komedie fra byens surfemiljø. Manus er ved Gro Elin Hjelle, mens Arild Østin Ommundsen regisserer. Antatt premiere er høsten 2004.

Dansk drahjelp

De danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle vil gi den planlagte norske filmen Monstertorsdag uvurderlig drahjelp, mener distributør og produsent. På tirsdag startet opptakene av filmen som foregår i et surfemiljø på Jæren.

De danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle vil gi den planlagte norske filmen Monstertorsdag uvurderlig drahjelp, mener distributør og produsent. På tirsdag startet opptakene av filmen som foregår i et surfemiljø på Jæren.

Først virket Monstertorsdag (se foto) som nok en ”liten” lavbudsjettfilm fra regissøren Arild Østin Ommundsen og Mongoland-gjengen i Stavanger. Men da de to danske stjernene Kim Bodnia og Iben Hjejle kom med på laget, endret det på mange måter spillereglene for produksjonen.

Bodnia er Danmarks største filmstjerne og har tidligere medvirket i de norske filmene Himmelfall og Øyenstikker. Hjejle er i dag Danmarks største internasjonale stjerne gjennom sin medvirkning i dogmefilmen Mifunes siste sang og Hollywood-suksessen High Fidelity.

Frida Ohrvik er administrerende direktør i Sandrews Metronome som skal distribuere Monstertorsdag når filmen er ferdig. Hun mener Bodnia og Hjejle kan gi filmen uvurderlig drahjelp på det nordiske markedet.

– Det er helt klart at det hjelper alltid å ha med skuespillere som publikum har et forhold til og pressen liker å skrive om. Vi jobber hardt om dagen for å utvide vårt marked for norske filmer. Jeg tenker da særlig i forhold til våre øvrige nordiske land. Her hjelper det også når vi har med to skuespillere som i tillegg til å være stjerner i Danmark også er godt kjent i Sverige og Finland.

– Hva det også betyr med disse to skuespillerne i sentrale roller er at det ikke bare er vi som synes at manuskriptet er spennende og at denne filmen har et stort potensiale, konstaterer hun.

Ingrid Festøy Ottesen i Muz Film AS er produsent på Monstertorsdag – akkurat som hun var det på regissøren Ommundsens debutfilm Mongoland. Hun kan fortelle at finansieringen til filmen var unnagjort før de to danskene kom med på laget. Men hun fastslår at for en hver nordisk film vil slike stjerner alltid gjøre det enklere å både finansiere og markedsføre filmen.

Men framfor alt er hun lykkelig over å få jobbe sammen med to så begavede filmskuespillere.

-Av gammel vane grublet vi lenge over hvilke norske skuespillere vi skulle bruke. Men så spurte vi oss selv: Hvorfor ikke bruke noen danske? Bodnia og Hjejle er jo et drømmecast for en hver filmskaper. Kim Bodnia er kanskje mest kjent her i Norge, for sin deltakelse i norske filmer, men Hjejle har siden Mifunes siste sang fått en internasjonal karriere.

Monstertorsdag spilles for tiden inn i Stavanger av gjengen som laget Mongoland. Den er en slags romantisk komedie fra byens surfemiljø. Manus er ved Gro Elin Hjelle, mens Arild Østin Ommundsen regisserer. Antatt premiere er høsten 2004.

MENY