Buddy til Karlovy Vary

Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen Karlovy Vary. Det er en festival som de siste årene har blitt stadig mer sentral.

Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen Karlovy Vary. Det er en festival som de siste årene har blitt stadig mer sentral.

Fra 4. til 12. juli arrangeres Karlovy Vary internasjonale filmfestival for 38. gang i Tsjekkia. Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen og vil konkurrere med 15 andre filmer om Grand Prix på 20.000 dollar. Utlandsansvarlig for spillefilm ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard, mener uttagningen av Buddy er viktig av flere grunner.

– Karlovy Vary er den viktigste festivalen i Europa etter Cannes, Berlin og Venezia, sier Oppegaard.

– Festivalen er en A-festival, det vil si at de har en konkurranse som er åpen for alle filmer og der konkurranseprogrammet kun består av filmer som ikke tidligere har vært vist internasjonalt.

Festivalen har siden 1994 blitt stadig mer populær, både nasjonalt og internasjonalt.

– Blant festivaldeltagerne er det mange pressefolk og internasjonale kjøpere. I år er det fjerde gang jeg reiser dit, og det kommer stadig flere tilreisende fra store festivaler som velger ut filmer til å delta på egne festivaler, sier hun. – Dessuten er nå Buddy en meget sterk kandidat til å vinne priser.

Andre norske filmer som deltar på festivalen er Margreth Olins Kroppen min, Himmelfall av Gunnar Vikene, Bent Hamers Salmer fra kjøkkenet, Jonny Vang regissert av Jens Lien, Folk flest bor i Kina og kortfilmen Caravan av Dag Mørk.

Buddy har norsk premiere 29. august.

Buddy til Karlovy Vary

Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen Karlovy Vary. Det er en festival som de siste årene har blitt stadig mer sentral.

Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen Karlovy Vary. Det er en festival som de siste årene har blitt stadig mer sentral.

Fra 4. til 12. juli arrangeres Karlovy Vary internasjonale filmfestival for 38. gang i Tsjekkia. Buddy er tatt ut til hovedkonkurransen og vil konkurrere med 15 andre filmer om Grand Prix på 20.000 dollar. Utlandsansvarlig for spillefilm ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard, mener uttagningen av Buddy er viktig av flere grunner.

– Karlovy Vary er den viktigste festivalen i Europa etter Cannes, Berlin og Venezia, sier Oppegaard.

– Festivalen er en A-festival, det vil si at de har en konkurranse som er åpen for alle filmer og der konkurranseprogrammet kun består av filmer som ikke tidligere har vært vist internasjonalt.

Festivalen har siden 1994 blitt stadig mer populær, både nasjonalt og internasjonalt.

– Blant festivaldeltagerne er det mange pressefolk og internasjonale kjøpere. I år er det fjerde gang jeg reiser dit, og det kommer stadig flere tilreisende fra store festivaler som velger ut filmer til å delta på egne festivaler, sier hun. – Dessuten er nå Buddy en meget sterk kandidat til å vinne priser.

Andre norske filmer som deltar på festivalen er Margreth Olins Kroppen min, Himmelfall av Gunnar Vikene, Bent Hamers Salmer fra kjøkkenet, Jonny Vang regissert av Jens Lien, Folk flest bor i Kina og kortfilmen Caravan av Dag Mørk.

Buddy har norsk premiere 29. august.

MENY