ESA godtar produsentstøtten

I forrige utgave av Rush Print kom det fram at EFTAs overvåkingsorgan ESA ennå ikke hadde godtatt de norske reglene for tilskudd til produksjonsselskaper. Men i slutten av oktober ble det klart at ESA omsider har godtatt tilskuddsordningen. Beslutningen innebærer at alle de norske filmstøtteordningene formelt er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan. Norsk Filmfond kan nå…

I forrige utgave av Rush Print kom det fram at EFTAs overvåkingsorgan ESA ennå ikke hadde godtatt de norske reglene for tilskudd til produksjonsselskaper. Men i slutten av oktober ble det klart at ESA omsider har godtatt tilskuddsordningen.

Beslutningen innebærer at alle de norske filmstøtteordningene formelt er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan. Norsk Filmfond kan nå iverksette tilskuddsordningen som skal bidra til å styrke de norske produksjonsmiljøene. Ordningen er som kjent ment å sette selskapene bedre i stand til langsiktig utvikling av filmprosjekter og bidra til å styrke kompetansen, særlig på økonomi- og markedssiden. Fondet vedtok opprinnelig å bevilge 17,6 millioner til syv norske filmselskaper, men tilskuddene kunne ikke utbetales før ESA godkjente regelverket for produsentstøtten.

ESA godtar produsentstøtten

I forrige utgave av Rush Print kom det fram at EFTAs overvåkingsorgan ESA ennå ikke hadde godtatt de norske reglene for tilskudd til produksjonsselskaper. Men i slutten av oktober ble det klart at ESA omsider har godtatt tilskuddsordningen. Beslutningen innebærer at alle de norske filmstøtteordningene formelt er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan. Norsk Filmfond kan nå…

I forrige utgave av Rush Print kom det fram at EFTAs overvåkingsorgan ESA ennå ikke hadde godtatt de norske reglene for tilskudd til produksjonsselskaper. Men i slutten av oktober ble det klart at ESA omsider har godtatt tilskuddsordningen.

Beslutningen innebærer at alle de norske filmstøtteordningene formelt er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan. Norsk Filmfond kan nå iverksette tilskuddsordningen som skal bidra til å styrke de norske produksjonsmiljøene. Ordningen er som kjent ment å sette selskapene bedre i stand til langsiktig utvikling av filmprosjekter og bidra til å styrke kompetansen, særlig på økonomi- og markedssiden. Fondet vedtok opprinnelig å bevilge 17,6 millioner til syv norske filmselskaper, men tilskuddene kunne ikke utbetales før ESA godkjente regelverket for produsentstøtten.

MENY