SVERIGE FÅR KROPPEN MIN

Gullstolvinneren fra Grimstad, Kroppen min av Margreth Olin, er sikret kinodistribusjon i Sverige. Det er distributøren Folkets Bio som har sikret seg rettighetene. Avtalen ble inngått første uken i august da filmen deltok på Lilla Filmfestivalen i Båstad. Festivalen ledes av dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl – som også har mangeårig tilknytning til Folkets Bio. Under festivalen…

Gullstolvinneren fra Grimstad, Kroppen min av Margreth Olin, er sikret kinodistribusjon i Sverige. Det er distributøren Folkets Bio som har sikret seg rettighetene. Avtalen ble inngått første uken i august da filmen deltok på Lilla Filmfestivalen i Båstad. Festivalen ledes av dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl – som også har mangeårig tilknytning til Folkets Bio. Under festivalen introduserte Jarl filmen som ”et fulkomment masterpiece” og omtalte Olin som ”en av Europas beste dokumentarfilmskapere”. Filmen fikk festivalens publikumspris.

Selv om Olin nok en gang får fortjent oppmerksomhet for sin personlige og tilgjengelige filmskaping, har det uvurderlige bidraget fra Kim Hiorthøy stort sett gått upåaktet hen. Men Hiorthøys foto og musikk er helt avgjørende for filmens spesielle uttrykk og atmosfære, og det er vanskelig å forestille seg filmen uten dette bidraget. Her burde noen av juryene i Grimstad ha kjent sin besøkelsestid, mener nå vi.

Kroppen min har kinopremiere i Norge 30. august

SVERIGE FÅR KROPPEN MIN

Gullstolvinneren fra Grimstad, Kroppen min av Margreth Olin, er sikret kinodistribusjon i Sverige. Det er distributøren Folkets Bio som har sikret seg rettighetene. Avtalen ble inngått første uken i august da filmen deltok på Lilla Filmfestivalen i Båstad. Festivalen ledes av dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl – som også har mangeårig tilknytning til Folkets Bio. Under festivalen…

Gullstolvinneren fra Grimstad, Kroppen min av Margreth Olin, er sikret kinodistribusjon i Sverige. Det er distributøren Folkets Bio som har sikret seg rettighetene. Avtalen ble inngått første uken i august da filmen deltok på Lilla Filmfestivalen i Båstad. Festivalen ledes av dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl – som også har mangeårig tilknytning til Folkets Bio. Under festivalen introduserte Jarl filmen som ”et fulkomment masterpiece” og omtalte Olin som ”en av Europas beste dokumentarfilmskapere”. Filmen fikk festivalens publikumspris.

Selv om Olin nok en gang får fortjent oppmerksomhet for sin personlige og tilgjengelige filmskaping, har det uvurderlige bidraget fra Kim Hiorthøy stort sett gått upåaktet hen. Men Hiorthøys foto og musikk er helt avgjørende for filmens spesielle uttrykk og atmosfære, og det er vanskelig å forestille seg filmen uten dette bidraget. Her burde noen av juryene i Grimstad ha kjent sin besøkelsestid, mener nå vi.

Kroppen min har kinopremiere i Norge 30. august

MENY