Tomater, hvitløk, olivenolje, zuccini og en rotte

Ratatouille

Olivenolje, løk, auberginer, zucchini, paprika, tomater, hvitløk, grovt salt, nykvernet pepper, en stor bouquet garni..

Dette er de originale ingrediensene til en ekte provencalsk ratatouille, slik du får servert den på hjørnerestauranten Lion d’Or i landsbyen Gordes. Jeg vet ikke om denne oppskriften inngikk i kokkekurset da Pixars animatører gjorde research til sin nyeste animasjonsfilm Ratatouille, men med handling fra et klassisk fasjonabelt restaurantkjøkken i Paris burde den kanskje det? I følge denne artikkelen, omhandlet filmens research alt fra hvordan kokker jobber med kniver til teori om nevnte bouquet garni.

Hvem kunne ikke tenke seg et opphold på Paris beste restauranter or å drive research! Grønnsaksrøren har premiere på norske kinoer 28. september, USA allerede denne uka.

Tomater, hvitløk, olivenolje, zuccini og en rotte

Ratatouille

Olivenolje, løk, auberginer, zucchini, paprika, tomater, hvitløk, grovt salt, nykvernet pepper, en stor bouquet garni..

Dette er de originale ingrediensene til en ekte provencalsk ratatouille, slik du får servert den på hjørnerestauranten Lion d’Or i landsbyen Gordes. Jeg vet ikke om denne oppskriften inngikk i kokkekurset da Pixars animatører gjorde research til sin nyeste animasjonsfilm Ratatouille, men med handling fra et klassisk fasjonabelt restaurantkjøkken i Paris burde den kanskje det? I følge denne artikkelen, omhandlet filmens research alt fra hvordan kokker jobber med kniver til teori om nevnte bouquet garni.

Hvem kunne ikke tenke seg et opphold på Paris beste restauranter or å drive research! Grønnsaksrøren har premiere på norske kinoer 28. september, USA allerede denne uka.

MENY