Norsk filminstitutt har delt ut 7.135.000 kroner i produksjonstilskudd til fem dokumentarfilmer som ikke er kinofilmer:
Magnitsky listen
Piraya Film AS og regissør Andrei Nekraskov er tildelt 3.100.000 kroner i tilskudd til produksjon av Magnitsky listen.
Magnitsky listen er en film om drapet på Sergei Magnitsky og de påfølgende politiske implikasjonene. Sergei Magnitsky var en skatteadvokat som ble fengslet og døde i fengselet etter å ha avslørt massivt underslag av skattepenger gjennomført av det samme russiske politiet som senere arresterte ham. Manuset er ved Andrei Nekraskov og Torstein Grude, og Grude er også produsent.
Ninas barn
Gründer Film AS og regissør Nina F. Grünfeld har mottatt 1.600.000 kroner i tilskudd til produksjon av Ninas barn.
Ninas barn er historien om de tyske, jødiske barna som ble overlatt til Nina Hasvolds barnehjem i Oslo under krigen, deres flukt til Sverige, og hvordan de og deres familier forholder seg til historien og sin opprinnelige tilhørighet. Nina F. Grünfeld har skrevet manuset, og filmen produseres av Bente Olav.
De norske naziprofitørene
Borgen Production AS og regissør Erling Borgen er tildelt 925.000 kroner i tilskudd til produksjonen av De norske naziprofitørene.
Norsk næringsliv samarbeidet med Nazi-Tyskland om å bygge ut Norge og norsk infrastruktur, slik at den tyske krigsmaskinen kunne bli enda mer effektiv. Ved hjelp av tilgang til et unikt naziarkiv, vil dokumentaren avsløre hvordan norsk næringsliv brukte slavearbeidere og krigsfanger i sitt samarbeid med Nazi-Tyskland. Erling Borgen står selv for manuset, og er også produsent.
Varicella
Sant & Usant AS og regissør Victor Kossakovsky er tildelt 930.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Varicella.
Varicella er en film for barn fra et helt spesielt nytt ballettakademi i Russland, hvor barn fra fattige kår, barnehjem og ressurssvake familier skal få de samme mulighetene som andre barn. Men mye står på spill for de små barna, og en stor byrde blir lagt på deres skuldre. Manuset er skrevet av Victor Kossakovsky, og filmen produseres av Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord.
Dans for livet
Sant & Usant AS og regissør Erlend E. Mo er tildelt 580.000 kroner i tilskudd til produksjonen av dokumentaren Dans for livet.
Dans for livet omhandler Vilde som satser ambisiøst innenfor et uvanlig felt, ikke minst for jenter: Halling solodans. Men hennes største ønske er at bestefar som har kreft og som hun er svært knyttet til, skal holde seg frisk og leve lengst mulig. Regissør Mo har selv skrevet manuset, og filmen produseres av Anita Rehoff Larsen.
Kilde: NFI