Norsk manus i Venezia

Johannesen_lite.jpgPatrice Toyes film Nowhere man var den aller første filmen som ble vist presse og delegater før åpningen av filmfestivalen i Venezia. Det er norske Bjørn Olaf Johannesen som har skrevet manus til den belgisk-norske samproduksjonen.

501260120061208511.jpg

Patrice Toyes film Nowhere man var den aller første filmen som ble vist presse og delegater før åpningen av filmfestivalen i Venezia. Det er norske Bjørn Olaf Johannesen som har skrevet manus til den belgisk-norske samproduksjonen.   
 
Det er ikke første gang Bjørn Olaf Johannesen får oppmerksomhet rundt filmmanuset til Nowhere Man. Som tidligere nevnt i Rushprint vant han den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award under filmfestivalen i Sundance i 2006 for prosjektet, som den gangen bar tittelen The Spring Ritual. 

Filmen er historien om en mann som i dyp følelse av egen utilstrekkelighet vil forvinne ut av sitt eget liv, og reiser ut i verden. Han blir borte i 5 år før han kommer tilbake og gjenforelsker seg i sin egen kone. Filmen er en blanding av en kjærlighetshistorie og en svart komisk dannelsesreise.

Co-produsent Christian Fredrik Martin i det norske filmselskapet Friland, karakteriserer Nowhere man som en svart, tragikomisk kjærlighetshistorie.

– Det handler om en mann som iscenesetter sin egen død for å begynne på nytt. Dette er jo en arthaus-film på alle måter, sannsynligvis noe som Arthaus kunne ha distribuert. Slike filmer får jo ofte et lite liv rundt i Europa, sier Martin til Dagbladet, og understreker at noen norsk distribusjon av filmen ennå ikke er klar.

– Juryformann Wim Wenders falt pladask for dette prosjektet, sier  Martin, som videre forklarer at prisen innebar salg til den japanske TV-kanalen NHK.

Salget bidro til at manuset siden den gang har manifestert seg i spillefilmen Nowhere man, som altså hadde verdenspremiere under den 65. internasjonale filmfestivalen i Venezia – som har sin offisielle åpning i dag.

Den ingeniørutdannede Bjørn Olaf Johannessen har tidligere skrevet manuset til kortfilmen Kjøter, samt den spillefilmen Blodsbånd fra 2007.
Begge regissert av Marius Holst.

Les mer på Dagbladet.no

Foto: Johannsen og Patrice Toyes

Norsk manus i Venezia

Johannesen_lite.jpgPatrice Toyes film Nowhere man var den aller første filmen som ble vist presse og delegater før åpningen av filmfestivalen i Venezia. Det er norske Bjørn Olaf Johannesen som har skrevet manus til den belgisk-norske samproduksjonen.

501260120061208511.jpg

Patrice Toyes film Nowhere man var den aller første filmen som ble vist presse og delegater før åpningen av filmfestivalen i Venezia. Det er norske Bjørn Olaf Johannesen som har skrevet manus til den belgisk-norske samproduksjonen.   
 
Det er ikke første gang Bjørn Olaf Johannesen får oppmerksomhet rundt filmmanuset til Nowhere Man. Som tidligere nevnt i Rushprint vant han den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award under filmfestivalen i Sundance i 2006 for prosjektet, som den gangen bar tittelen The Spring Ritual. 

Filmen er historien om en mann som i dyp følelse av egen utilstrekkelighet vil forvinne ut av sitt eget liv, og reiser ut i verden. Han blir borte i 5 år før han kommer tilbake og gjenforelsker seg i sin egen kone. Filmen er en blanding av en kjærlighetshistorie og en svart komisk dannelsesreise.

Co-produsent Christian Fredrik Martin i det norske filmselskapet Friland, karakteriserer Nowhere man som en svart, tragikomisk kjærlighetshistorie.

– Det handler om en mann som iscenesetter sin egen død for å begynne på nytt. Dette er jo en arthaus-film på alle måter, sannsynligvis noe som Arthaus kunne ha distribuert. Slike filmer får jo ofte et lite liv rundt i Europa, sier Martin til Dagbladet, og understreker at noen norsk distribusjon av filmen ennå ikke er klar.

– Juryformann Wim Wenders falt pladask for dette prosjektet, sier  Martin, som videre forklarer at prisen innebar salg til den japanske TV-kanalen NHK.

Salget bidro til at manuset siden den gang har manifestert seg i spillefilmen Nowhere man, som altså hadde verdenspremiere under den 65. internasjonale filmfestivalen i Venezia – som har sin offisielle åpning i dag.

Den ingeniørutdannede Bjørn Olaf Johannessen har tidligere skrevet manuset til kortfilmen Kjøter, samt den spillefilmen Blodsbånd fra 2007.
Begge regissert av Marius Holst.

Les mer på Dagbladet.no

Foto: Johannsen og Patrice Toyes

MENY