Hamer på Blått Lerret WEB-TV

o horten lite.jpgBent Hamer har skrevet, regissert, og produsert sin siste spillefilm O’ Horten, som har kinopremiere 2.juledag. Møt mannen bak filmen på Blått Lerret WEB-TV.

o horten.jpg

Bent Hamer har skrevet, regissert, og produsert sin siste spillefilm O’ Horten, som har kinopremiere 2.juledag. Møt mannen bak filmen på Blått Lerret WEB-TV.

– I utgangspunktet handler O’Horten (foto) om å gå over fra et aktivt arbeidsliv til en pensjonisttilværelse. Men filmen har også en poetisk dimensjon, i den forstand at den er gest til mødrene, som en gang satt disse aldrende mennene til verden, sier Bent Hamer på Blått Lerret Web-TV.

Hamer har skrevet, regissert og produsert filmen, som har norsk kinopremiere 2.juledag. Bård Owe spiller lokomotivføreren, som er hovedkarakteren i filmen.

– Ett av målene mine da vi skulle rollebesette hovedkarakteren var at publikum måtte få sympati med rollefiguren i løpet av filmen. En risiko med Bård Owe var at jeg hadde hørt at han er en underlig skrue. Jeg tror likevel vi har klart å gjøre ham spennende og passe sær, forklarer Hamer.

Som forsøker å forme karakteren gjennom handling framfor dialog.

– Jeg tar aldri utgangspunkt i en dramaturgisk struktur. I stedet for å forklare hovedkarakteren gjennom dialog, har jeg forsøkt å vise ham i den jobben han har hatt i en livsalder. Jeg illustrerer karakterer gjennom handling og i situasjoner.

– Jeg sparer på tablåer og utvikler disse. Man ender uansett opp med en dramatisk struktur, en begynnelse og slutt, med utgangspunktet mitt er enkeltsituasjoner, legger han til.

Som filmskaper henter Hamer først og fremst inspirasjon ved å se.
– Jeg har lest mye og henter mye inspirasjon til arbeidet mitt fra litteraturen. Jeg har studert film og henter mye inspirasjon fra filmens verden, naturligvis. Men først og fremst ser jeg mye, jeg stirrer!

Møt Bent Hamer i på Blått Lerret Web-TV her.

Møt Bent Hamer og filmkomponist John Erik Kaada her på Blått Lerret Web TV-her.

Hamer på Blått Lerret WEB-TV

o horten lite.jpgBent Hamer har skrevet, regissert, og produsert sin siste spillefilm O’ Horten, som har kinopremiere 2.juledag. Møt mannen bak filmen på Blått Lerret WEB-TV.

o horten.jpg

Bent Hamer har skrevet, regissert, og produsert sin siste spillefilm O’ Horten, som har kinopremiere 2.juledag. Møt mannen bak filmen på Blått Lerret WEB-TV.

– I utgangspunktet handler O’Horten (foto) om å gå over fra et aktivt arbeidsliv til en pensjonisttilværelse. Men filmen har også en poetisk dimensjon, i den forstand at den er gest til mødrene, som en gang satt disse aldrende mennene til verden, sier Bent Hamer på Blått Lerret Web-TV.

Hamer har skrevet, regissert og produsert filmen, som har norsk kinopremiere 2.juledag. Bård Owe spiller lokomotivføreren, som er hovedkarakteren i filmen.

– Ett av målene mine da vi skulle rollebesette hovedkarakteren var at publikum måtte få sympati med rollefiguren i løpet av filmen. En risiko med Bård Owe var at jeg hadde hørt at han er en underlig skrue. Jeg tror likevel vi har klart å gjøre ham spennende og passe sær, forklarer Hamer.

Som forsøker å forme karakteren gjennom handling framfor dialog.

– Jeg tar aldri utgangspunkt i en dramaturgisk struktur. I stedet for å forklare hovedkarakteren gjennom dialog, har jeg forsøkt å vise ham i den jobben han har hatt i en livsalder. Jeg illustrerer karakterer gjennom handling og i situasjoner.

– Jeg sparer på tablåer og utvikler disse. Man ender uansett opp med en dramatisk struktur, en begynnelse og slutt, med utgangspunktet mitt er enkeltsituasjoner, legger han til.

Som filmskaper henter Hamer først og fremst inspirasjon ved å se.
– Jeg har lest mye og henter mye inspirasjon til arbeidet mitt fra litteraturen. Jeg har studert film og henter mye inspirasjon fra filmens verden, naturligvis. Men først og fremst ser jeg mye, jeg stirrer!

Møt Bent Hamer i på Blått Lerret Web-TV her.

Møt Bent Hamer og filmkomponist John Erik Kaada her på Blått Lerret Web TV-her.

MENY