Millionstøtte til Appelsinpiken

Euroimages gir rundt 4 millioner kroner til filmatiseringen av Jostein Gaarders roman ”Appelsinpiken”. – Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, sier produsent Axel Helgeland.

Euroimages gir rundt 4 millioner kroner til filmatiseringen av Jostein Gaarders roman ”Appelsinpiken”. – Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, sier produsent Axel Helgeland.

Beslutningen om at Euroimages gir 50 000 pund til filmatiseringen av ”Appelsinpiken” kom fram på et møte i Alicante i Spania i forrige uke, opplyser Helgeland Film.

– Det var svært hyggelig å få støtte av Euroimages. Vi har også fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, som er et genuint produksjonssamarbeid mellom norske, tyske og spanske aktører, sier produsent Axel Helgeland til Rushprint.

Som tillegg til å være produsent har Helgeland utviklet manus i samarbeid med Andreas Markusson.

– Vi har forsøkt å fange bokas kjerne. Gaarder har ikke deltatt aktivt i manusprosessen, men gitt kommentarer underveis. Han er en meget entusiastisk mann. Den ene dagen er han i Kina, og i New York den neste, så jeg tror ikke han har anledning til å følge prosjektet i nevneverdig grad utover.

Opptaksstart skjer på senvinteren, og skal foregå i Oslo, på Hardangervidda, i studio i Tyskland og på location i Sevilla, Spania.

–Vi har valgt å følge opp boken på valg av location. Sevilla er en vanvittig romantisk by med fine omgivelser, understreker han.

Gaarders roman ”Appelsinpiken” kom ut i 2003, og boka er hittil oversatt til hele 43 språk. Eva Dahr (foto) er regissør på filmprosjektet. For tiden er hun opptatt med rollebekledningen på produksjonen, som vil ha et samlet budsjett på om lag 30 millioner kroner.

Filmen er en samproduksjon mellom Helgeland Film, Sandrew Metronome Norge, som også er distributør, tyske Tradewind Pictures og spanske Jaleo Films. TV 2 har de norske TV-rettighetene. Prosjektet er støttet av Norsk Filmfond, Norsk Filmutvikling, Fond for lyd og bilde og Media. Søknad om produksjonsstøtte til Norsk Filmfond er under forberedelse.

Millionstøtte til Appelsinpiken

Euroimages gir rundt 4 millioner kroner til filmatiseringen av Jostein Gaarders roman ”Appelsinpiken”. – Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, sier produsent Axel Helgeland.

Euroimages gir rundt 4 millioner kroner til filmatiseringen av Jostein Gaarders roman ”Appelsinpiken”. – Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, sier produsent Axel Helgeland.

Beslutningen om at Euroimages gir 50 000 pund til filmatiseringen av ”Appelsinpiken” kom fram på et møte i Alicante i Spania i forrige uke, opplyser Helgeland Film.

– Det var svært hyggelig å få støtte av Euroimages. Vi har også fått veldig positive tilbakemeldinger på prosjektet, som er et genuint produksjonssamarbeid mellom norske, tyske og spanske aktører, sier produsent Axel Helgeland til Rushprint.

Som tillegg til å være produsent har Helgeland utviklet manus i samarbeid med Andreas Markusson.

– Vi har forsøkt å fange bokas kjerne. Gaarder har ikke deltatt aktivt i manusprosessen, men gitt kommentarer underveis. Han er en meget entusiastisk mann. Den ene dagen er han i Kina, og i New York den neste, så jeg tror ikke han har anledning til å følge prosjektet i nevneverdig grad utover.

Opptaksstart skjer på senvinteren, og skal foregå i Oslo, på Hardangervidda, i studio i Tyskland og på location i Sevilla, Spania.

–Vi har valgt å følge opp boken på valg av location. Sevilla er en vanvittig romantisk by med fine omgivelser, understreker han.

Gaarders roman ”Appelsinpiken” kom ut i 2003, og boka er hittil oversatt til hele 43 språk. Eva Dahr (foto) er regissør på filmprosjektet. For tiden er hun opptatt med rollebekledningen på produksjonen, som vil ha et samlet budsjett på om lag 30 millioner kroner.

Filmen er en samproduksjon mellom Helgeland Film, Sandrew Metronome Norge, som også er distributør, tyske Tradewind Pictures og spanske Jaleo Films. TV 2 har de norske TV-rettighetene. Prosjektet er støttet av Norsk Filmfond, Norsk Filmutvikling, Fond for lyd og bilde og Media. Søknad om produksjonsstøtte til Norsk Filmfond er under forberedelse.

MENY