Tatt av kvinnen til Toronto

Tatt av kvinnen får internasjonal premiere under filmfestivalen i Toronto, Canada.

Tatt av kvinnen får internasjonal premiere under filmfestivalen i Toronto, Canada.

Regissør Petter Næss og produsent Olav Øen reiser til Canada for å presentere filmen sin for canadisk og internasjonalt publikum så snart den norske premieren er overstått den 7. september, melder Norsk Filminstitutt.

Den 32. Toronto International Film Festival finner sted i perioden 6. til 15. september. Festivalen regnes som en av verdens viktigste festivaler etter Cannes og Berlin, med over 300 filmer og nærmere 300.000 besøkende i løpet av den 10 dager lange festivalen.

Mer enn 2000 internasjonale kjøpere, festivalprogrammerere og presse reiser hvert år til Toronto for å se det nyeste av filmer fra hele verden.

–Jeg er stolt og glad over å få muligheten til å vise Tatt av kvinnen i Toronto, sier Petter Næss i en pressemelding.

– Dette er en viktig festival. Det var her Elling begynte sin reise ut i verden i 2001.

– Det er viktig for oss at Tatt av kvinnen når publikummet her hjemme, men å få vise filmen i Toronto gir oss en fantastisk mulighet til nå ut også internasjonalt med en film vi er glade og stolte over å få presentere. Dette gleder vi oss til, legger produsent Olav Øen til.

Internasjonal salgsagent, Ann-Kristin Westerberg fra AB Svensk Filmindustri, vil også være tilstede Toronto. I tillegg til de tre publikumsvisningene, vil det være to visninger for internasjonale kjøpere, festivalprogrammerere og presse.

Norsk filminstitutt vil for andre år på rad ha stand sammen med de andre nordiske filminstituttene på festivalens industrikontor. Norsk filminstitutt har ansvaret for utenlandslansering av norske filmer, i nært samarbeid med filmenes produsenter og salgsagenter, og har deltatt på festivalen siden 1995.

Foto: Petter Næss (t.v.) og Olav Øen (t.h.)

Tatt av kvinnen til Toronto

Tatt av kvinnen får internasjonal premiere under filmfestivalen i Toronto, Canada.

Tatt av kvinnen får internasjonal premiere under filmfestivalen i Toronto, Canada.

Regissør Petter Næss og produsent Olav Øen reiser til Canada for å presentere filmen sin for canadisk og internasjonalt publikum så snart den norske premieren er overstått den 7. september, melder Norsk Filminstitutt.

Den 32. Toronto International Film Festival finner sted i perioden 6. til 15. september. Festivalen regnes som en av verdens viktigste festivaler etter Cannes og Berlin, med over 300 filmer og nærmere 300.000 besøkende i løpet av den 10 dager lange festivalen.

Mer enn 2000 internasjonale kjøpere, festivalprogrammerere og presse reiser hvert år til Toronto for å se det nyeste av filmer fra hele verden.

–Jeg er stolt og glad over å få muligheten til å vise Tatt av kvinnen i Toronto, sier Petter Næss i en pressemelding.

– Dette er en viktig festival. Det var her Elling begynte sin reise ut i verden i 2001.

– Det er viktig for oss at Tatt av kvinnen når publikummet her hjemme, men å få vise filmen i Toronto gir oss en fantastisk mulighet til nå ut også internasjonalt med en film vi er glade og stolte over å få presentere. Dette gleder vi oss til, legger produsent Olav Øen til.

Internasjonal salgsagent, Ann-Kristin Westerberg fra AB Svensk Filmindustri, vil også være tilstede Toronto. I tillegg til de tre publikumsvisningene, vil det være to visninger for internasjonale kjøpere, festivalprogrammerere og presse.

Norsk filminstitutt vil for andre år på rad ha stand sammen med de andre nordiske filminstituttene på festivalens industrikontor. Norsk filminstitutt har ansvaret for utenlandslansering av norske filmer, i nært samarbeid med filmenes produsenter og salgsagenter, og har deltatt på festivalen siden 1995.

Foto: Petter Næss (t.v.) og Olav Øen (t.h.)

MENY