Norsk pris i Sundance!

Norske Bjørn Olaf Johannesen vant den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award på filmfestivalen i Sundance.

Norske Bjørn Olaf Johannesen vant den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award på filmfestivalen i Sundance.

På dagens pressekonferanse ved filmfestivalen i Sundance ble det offentliggjort at den norske manusforfatteren Bjørn Olaf Johannesen har vunnet Robert Redfords prestiskjetunge NHK International Filmmakers Award. Johannesen og regissøren Patrice Toyes var nominert med prosjektet “The Spring Ritual”.

”The Spring Ritual” er historien om en mann som i dyp følelse av egen utilstrekkelighet vil forvinne ut av sitt eget liv, og reiser ut i verden. Han blir borte i 5 år før han kommer tilbake og gjenforelsker seg i sin egen kone. Filmen er en blanding av en kjærlighetshistorie og en svart komisk dannelsesreise.

Johannessen presenterte for få dager siden sin første novellefilm “Kjøter” på Tromsø Filmfestival med Marius Holst som regissør. Dette blir Patrice Toyes andre spillefilm. Hennes første film ”Rosie” som blant annet vant kritikerprisen i Haugesund 1999, ble en internasjonal suksess og ble distribuert på kino i 12 territorier. Toyes fattet interesse for prosjektet for nærmere to år siden da hun traff Johannessen på en manusutviklings workshop på Bornholm i Danmark.

Sundance film festival pågår i perioden 19. til 29. januar, viser de to norske kortfilmene ”Bawke” og ”Uten tittel” og spillefilmen ”Factotum”. I tillegg til å vise ferdige filmer, hjelper også festivalen til med at nye prosjekter skal bli realisert – blant annet gjennom prisen Johannessen nå har vunnet. Prisen vil bli delt ut på festivalens prisutdeling på førstkommende søndag. En del av prisen er et automatisk kjøp fra Japansk TV som beløper seg til et sted mellom 125 000 og 150 000 USD

Filmprosjektets norske co produsent er Christian Fredrik Martin for selskapet Friland as.

Foto: Johannsen og Patrice Toyes

Norsk pris i Sundance!

Norske Bjørn Olaf Johannesen vant den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award på filmfestivalen i Sundance.

Norske Bjørn Olaf Johannesen vant den prestisjetunge NHK International Filmmakers Award på filmfestivalen i Sundance.

På dagens pressekonferanse ved filmfestivalen i Sundance ble det offentliggjort at den norske manusforfatteren Bjørn Olaf Johannesen har vunnet Robert Redfords prestiskjetunge NHK International Filmmakers Award. Johannesen og regissøren Patrice Toyes var nominert med prosjektet “The Spring Ritual”.

”The Spring Ritual” er historien om en mann som i dyp følelse av egen utilstrekkelighet vil forvinne ut av sitt eget liv, og reiser ut i verden. Han blir borte i 5 år før han kommer tilbake og gjenforelsker seg i sin egen kone. Filmen er en blanding av en kjærlighetshistorie og en svart komisk dannelsesreise.

Johannessen presenterte for få dager siden sin første novellefilm “Kjøter” på Tromsø Filmfestival med Marius Holst som regissør. Dette blir Patrice Toyes andre spillefilm. Hennes første film ”Rosie” som blant annet vant kritikerprisen i Haugesund 1999, ble en internasjonal suksess og ble distribuert på kino i 12 territorier. Toyes fattet interesse for prosjektet for nærmere to år siden da hun traff Johannessen på en manusutviklings workshop på Bornholm i Danmark.

Sundance film festival pågår i perioden 19. til 29. januar, viser de to norske kortfilmene ”Bawke” og ”Uten tittel” og spillefilmen ”Factotum”. I tillegg til å vise ferdige filmer, hjelper også festivalen til med at nye prosjekter skal bli realisert – blant annet gjennom prisen Johannessen nå har vunnet. Prisen vil bli delt ut på festivalens prisutdeling på førstkommende søndag. En del av prisen er et automatisk kjøp fra Japansk TV som beløper seg til et sted mellom 125 000 og 150 000 USD

Filmprosjektets norske co produsent er Christian Fredrik Martin for selskapet Friland as.

Foto: Johannsen og Patrice Toyes

MENY