Den som frykter flauhet: – Å prøve å lage noe pent har alltid kjedet meg. Jeg leter etter friksjon og ubehag i situasjonen, sier Thomas Giertsen. Rushprint har intervjuet ham og regissør Arild Fröhlich om komiserien Helt perfekt.
Hva slags dramasjef trenger vi? En ny dramasjef vil ikke alene kunne løse NRK Dramas utfordringer, mener bransjeaktører. Også internt er det store utfordringer.
Det store barnefilmåret: Det blir hele syv kinopremierer med barnefilmer i 2013. Men er barnefilmen i for stor grad overlatt til markedsstøtten?
Å skape en superkanal: Å skape Norges første barnekanal for de mellom 2 og 12 var nybrottsarbeid for alle involverte, forteller Nils Stokke i NRK Super.
Midtnorsk ekspansjon: Filmmiljøet i Midt-Norge har markert seg sterkt innen ny norsk kort- og dokumentarfilm. Vi har sett nærmere på utviklingen i regionen.
Kunsten å pitche: Det blir stadig vanskeligere å skille ut klare vinnere, sier juryleder Harry Guttormsen om årets utvalgte til å delta i Kosmoramas pitchekonkurranse. Men hva er egentlig en god pitch?
Portrettet: – Vi er veldig heldige som har hverandre å støtte oss på når det stormer som verst, forteller Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck om de siste årenes hektiske aktivitet som produsenter.
– Dokumentaren henger etter: Det kreves en sterk individuell oppfølging for å utvikle talenter. Dette lykkes ikke norsk dokumentarutdanning med, mener dokumentarist Kristine Jacobsen, som får støtte av lærekreftene i dokumentarfilmmiljøet.
Jakten på livets usynlige spor: Jeg ville lage en historie som kjente på følelsen av å bli misforstått, forteller Charlotte Røhder Tvedt om sin dokumentar Rekonstruksjon av en familie.
Rett tema til rett tid: – Vi skal være en plattform ut til den store verden, forteller Adriek van Nieuwenhuijzen, lederen for IDFA Forum, verdens største bransjearena for dokumentarister.
Fortellingen om en utskjelt dal: Vi ønsket ikke å følge de tradisjonelle konfliktlinjene i mediedekningen av Groruddalen, skriver Elisabeth Brun om sin NRK-serie Dalen vår.
TV er det nye radio: – Å se TV sammen på en skjerm i stua ser ut til å være en seiglivet vane, sier Eirik Solheim, redaktør for NRKbeta. Rushprint har intervjuet ham og kollega Jon Ståle Carlsen om framtida innen film og TV.
Publikumsengasjement som forretningsmodell: Filmbransjen bør lære seg å utnytte bedre at produktet ikke lenger bare er filmen, mener Cecilie Stranger-Thorsen.
Veien til Dolby Theater: De norske kritikerne mente at Kon-Tiki ikke hadde en sjanse til en nominasjon og bare Harvey Weinstein kunne redde filmen. Så feil kan man ta, skriver Aage Aaberge, som her forteller om sin opplevelse av Oscar-showet.
Da videobutikken døde: Videobutikken var noe mer enn et mystisk og magisk rom – den ble et viktig sosialt møtested og vekket en gryende filminteresse.
Berggren: Å sitte i selveste Hollywood og høre guruer skamme seg over filmbransjen, gjør inntrykk, forteller Arne Berggren.