Filmsamtalen med Nina Grünfeld og Monica Csango

Filmsamtalen med Nina Grünfeld og Monica Csango

Familiefilmen «Hvor er Anne Frank» er en ny vri på historien om Anne Frank. Vi har slått oss sammen med Nina Grünfeld og Monica Csango for å diskutere filmen. Lykkes den med å bringe dette spesielle kapittelet fra Holocaust til en ny generasjon? Hvor går egentlig grensen for hvor mye vi kan utlevere og dikte videre på Anne Franks liv?

Denne uken var det kinopremiere på en mye omtalt animasjonsfilm basert på «Anne Franks Dagbok». Hvor er Anne Frank er et forsøk på å forene Anne Frank med vår egen tid, ved å ta henne ut av museene og få henne til å ta stilling til aktuelle stridstemaer. Det har ikke bare falt i god jord. Filmregissør Ari Folman har tidligere benyttet animasjon for å fortelle sterke og voldelige historier, blant annet Vals med Bashir. Her går vi dypere inn i Anne Franks fantasi, gjennom fantasivenninnen hennes som får et eget liv. Hvordan fungerer dette grepet?

Filmsamtalen inviterte filmskaperne og forfatterne Nina Grünfeld og Monica Csango til en diskusjon om disse spørsmålene. De har begge skildret sine egne familiers hemmeligheter og tragedier i skyggen av Holocaust. De ytrer seg også ofte gjennom podcasten Jødepodden som vi denne gangen samarbeider med.

Gjennom filmer som Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav har de forsket på sine egne familiers hemmeligheter og opplevelser av Holocaust. Er det noe de kjenner igjen i Anne Franks historie som også har vært forbundet med hemmelighold fra familiens egne rekker? Hvor går egentlig grensene for hvor mye vi kan utlevere og dikte videre på Anne Franks liv? Det var jo aldri meningen at vi skulle få lese hennes svært private dagbok.

Filmsamtalens programleder er Kjetil Lismoen.

Filmsamtalen med Nina Grünfeld og Monica Csango

Filmsamtalen med Nina Grünfeld og Monica Csango

Familiefilmen «Hvor er Anne Frank» er en ny vri på historien om Anne Frank. Vi har slått oss sammen med Nina Grünfeld og Monica Csango for å diskutere filmen. Lykkes den med å bringe dette spesielle kapittelet fra Holocaust til en ny generasjon? Hvor går egentlig grensen for hvor mye vi kan utlevere og dikte videre på Anne Franks liv?

Denne uken var det kinopremiere på en mye omtalt animasjonsfilm basert på «Anne Franks Dagbok». Hvor er Anne Frank er et forsøk på å forene Anne Frank med vår egen tid, ved å ta henne ut av museene og få henne til å ta stilling til aktuelle stridstemaer. Det har ikke bare falt i god jord. Filmregissør Ari Folman har tidligere benyttet animasjon for å fortelle sterke og voldelige historier, blant annet Vals med Bashir. Her går vi dypere inn i Anne Franks fantasi, gjennom fantasivenninnen hennes som får et eget liv. Hvordan fungerer dette grepet?

Filmsamtalen inviterte filmskaperne og forfatterne Nina Grünfeld og Monica Csango til en diskusjon om disse spørsmålene. De har begge skildret sine egne familiers hemmeligheter og tragedier i skyggen av Holocaust. De ytrer seg også ofte gjennom podcasten Jødepodden som vi denne gangen samarbeider med.

Gjennom filmer som Evig din og Grünfeld: Ukjent opphav har de forsket på sine egne familiers hemmeligheter og opplevelser av Holocaust. Er det noe de kjenner igjen i Anne Franks historie som også har vært forbundet med hemmelighold fra familiens egne rekker? Hvor går egentlig grensene for hvor mye vi kan utlevere og dikte videre på Anne Franks liv? Det var jo aldri meningen at vi skulle få lese hennes svært private dagbok.

Filmsamtalens programleder er Kjetil Lismoen.

MENY