Sápmifilm.com relanseres med utvidet tilgjengelighet

Sápmifilm.com relanseres med utvidet tilgjengelighet

Denne uken ble den samiske strømmetjenesten Sápmifilm.com relansert med et utvidet tilbud til Canada og Grønland.

Denne uken relanserer Internasjonal Samisk Filminstitutt (ISFI) strømmetjenesten Sápmifilm.com. Det er den eneste urfolks-strømmetjenesten i verden. Siden oppstarten i 2018 har den vært tilgjengelig i Norge, Sverige og Finland. Med relanseringen og utvidelsen blir den også tilgjengelig på Grønland og i Canada. Blant filmene finner vi samiske spillefilmklassikere som Veiviseren, Kautokeino opprøret og Sameblod, men også filmer innen alle sjangre og formater.

– Vi er glade for at vi endelig har fått de samiske klassikeren tilgjengelig på vår strømmetjeneste. I dag har vi rundt 100 samiske og urfolksfilmer i filmkatalogen vår på Sápmifilm. Siden er først og fremst for de som ønsker å se samiske og urfolksfilmer, men er også tilgjengelig for skoler og andre institusjoner for bruk i undervisning og for underholdning, forteller Maren Benedicte Nystad Storslett, Sápmifilm-koordinator på ISFI.

– Det er fint å kunne formidle samiske historier i andre urfolksområdet, samtidig som vi får ta del i deres historier, sier ISFIs direktør Anne Lajla Utsi. – Vi er fornøyde med å nå ha åpnet opp for bruker i Canada og Grønland. Sápmifilm.com er den eneste urfolks-strømmetjenesten i verden. Med innehold i form av kort-, dokumentar- og spillefilmer, samt en egen katalog med gratisinnhold.

Plattformen gir også muligheter for å lære mer om samisk kultur, språk og historie.

– Vi ønsker at samiske filmer skal være lett tilgjengelig. Det kan være utfordrende å få vist filmen sin på store strømmetjenester, derfor er det så viktig at vi har vår egen plattform. Ved å ha vår egen plattform, blir det også lettere å finne samiske filmer, sier Nystad Storslett.

ISFI vil lansere flere filmer på plattformen i løpet av senhøsten. For å kunne strømme filmer, må du enten betale en månedlig sum eller leie filmer enkeltvis, men det er også noen filmer som er gratis.

– Neste år skjer det mye spennende på filmfronten i Sápmi. Det er mange store produksjoner i gang. Vi har som mål å tilby nye samiske filmer via vår strømmetjeneste, avslutter Nystad Storslett.

Det er Internasjonalt Samisk Filminstitutt (ISFI) som i samarbeid med Norgesfilm AS har utviklet strømmetjenesten.

Sápmifilm.com relanseres med utvidet tilgjengelighet

Sápmifilm.com relanseres med utvidet tilgjengelighet

Denne uken ble den samiske strømmetjenesten Sápmifilm.com relansert med et utvidet tilbud til Canada og Grønland.

Denne uken relanserer Internasjonal Samisk Filminstitutt (ISFI) strømmetjenesten Sápmifilm.com. Det er den eneste urfolks-strømmetjenesten i verden. Siden oppstarten i 2018 har den vært tilgjengelig i Norge, Sverige og Finland. Med relanseringen og utvidelsen blir den også tilgjengelig på Grønland og i Canada. Blant filmene finner vi samiske spillefilmklassikere som Veiviseren, Kautokeino opprøret og Sameblod, men også filmer innen alle sjangre og formater.

– Vi er glade for at vi endelig har fått de samiske klassikeren tilgjengelig på vår strømmetjeneste. I dag har vi rundt 100 samiske og urfolksfilmer i filmkatalogen vår på Sápmifilm. Siden er først og fremst for de som ønsker å se samiske og urfolksfilmer, men er også tilgjengelig for skoler og andre institusjoner for bruk i undervisning og for underholdning, forteller Maren Benedicte Nystad Storslett, Sápmifilm-koordinator på ISFI.

– Det er fint å kunne formidle samiske historier i andre urfolksområdet, samtidig som vi får ta del i deres historier, sier ISFIs direktør Anne Lajla Utsi. – Vi er fornøyde med å nå ha åpnet opp for bruker i Canada og Grønland. Sápmifilm.com er den eneste urfolks-strømmetjenesten i verden. Med innehold i form av kort-, dokumentar- og spillefilmer, samt en egen katalog med gratisinnhold.

Plattformen gir også muligheter for å lære mer om samisk kultur, språk og historie.

– Vi ønsker at samiske filmer skal være lett tilgjengelig. Det kan være utfordrende å få vist filmen sin på store strømmetjenester, derfor er det så viktig at vi har vår egen plattform. Ved å ha vår egen plattform, blir det også lettere å finne samiske filmer, sier Nystad Storslett.

ISFI vil lansere flere filmer på plattformen i løpet av senhøsten. For å kunne strømme filmer, må du enten betale en månedlig sum eller leie filmer enkeltvis, men det er også noen filmer som er gratis.

– Neste år skjer det mye spennende på filmfronten i Sápmi. Det er mange store produksjoner i gang. Vi har som mål å tilby nye samiske filmer via vår strømmetjeneste, avslutter Nystad Storslett.

Det er Internasjonalt Samisk Filminstitutt (ISFI) som i samarbeid med Norgesfilm AS har utviklet strømmetjenesten.

MENY