Norsk satire til Annecys konkurranseprogram

Norsk satire til Annecys konkurranseprogram

Julian Nazario Vargas og Stian Sydsæters «How to get more likes on social media” er valgt ut til konkurranseprogrammet i Annecy, verdens største festival for animasjonsfilm.

Filmen ble valgt ut blant 3090 innsendte filmer fra 93 land, og deltar i konkurranseprogrammet Commissioned Films in Competition.

Filmen er regissert av Julian Nazario Vargas og Stian Sydsæter. I samarbeid med SAIH (Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond) og deres Radi-aid kampanje, har de laget en satirisk film ” som med skråblikk viser en hjelpearbeiders jakt på likes i Afrika”. Animasjonsstudioet Animaskin er filmens produsent.

Dette er eneste norske film i årets konkurranseprogram. Regissør Vargas er naturligvis strålende fornøyd.

– Annecy er jo animasjonsverdens Cannes, så å få med en film her blir jo som bursdag, julaften og få ”vimeo staff pick” samtidig, sier han.

– Når man tenker på hvor mye animasjon som produseres og standarden på studioer i London, LA, New York og Paris ligger på, er det nesten absurd å få med en film her. Morsomt er det også at vår film med et budsjett på 150.000 ligger side om side med filmer som har kostet ti talls millioner å lage. De andre regissørene i programmet er legender i den internasjonale bransjen som vi har sett opp til i årevis, sier han.

Filmen vant gull i Visuelt 2018, Grafills fagpris. Da skrev juryen: ”En sterk sosial kommentar til SoMe-samfunnet og hvordan det kan gjøre oss asosiale og egosentriske, fortalt med humor og i en flott og unik animasjonsstil.”

The Annecy International Animation Film Festival  har 8.300 akkrediterte gjester fra 83 ulike land, og er således den største i verden for animasjonsbransjen. I tillegg til visninger og konkurranseprogram arrangerer animasjonsfilmfestivalen i Annecy et internasjonalt animasjonsfilmmarked, kalt MIFA. Her deltar mer enn 2000 delegater, 400 utstillere, 200 internasjonale kjøpere og 70 land for å se, vurdere og diskutere det beste av internasjonal animasjonsfilm.

Norsk satire til Annecys konkurranseprogram

Norsk satire til Annecys konkurranseprogram

Julian Nazario Vargas og Stian Sydsæters «How to get more likes on social media” er valgt ut til konkurranseprogrammet i Annecy, verdens største festival for animasjonsfilm.

Filmen ble valgt ut blant 3090 innsendte filmer fra 93 land, og deltar i konkurranseprogrammet Commissioned Films in Competition.

Filmen er regissert av Julian Nazario Vargas og Stian Sydsæter. I samarbeid med SAIH (Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond) og deres Radi-aid kampanje, har de laget en satirisk film ” som med skråblikk viser en hjelpearbeiders jakt på likes i Afrika”. Animasjonsstudioet Animaskin er filmens produsent.

Dette er eneste norske film i årets konkurranseprogram. Regissør Vargas er naturligvis strålende fornøyd.

– Annecy er jo animasjonsverdens Cannes, så å få med en film her blir jo som bursdag, julaften og få ”vimeo staff pick” samtidig, sier han.

– Når man tenker på hvor mye animasjon som produseres og standarden på studioer i London, LA, New York og Paris ligger på, er det nesten absurd å få med en film her. Morsomt er det også at vår film med et budsjett på 150.000 ligger side om side med filmer som har kostet ti talls millioner å lage. De andre regissørene i programmet er legender i den internasjonale bransjen som vi har sett opp til i årevis, sier han.

Filmen vant gull i Visuelt 2018, Grafills fagpris. Da skrev juryen: ”En sterk sosial kommentar til SoMe-samfunnet og hvordan det kan gjøre oss asosiale og egosentriske, fortalt med humor og i en flott og unik animasjonsstil.”

The Annecy International Animation Film Festival  har 8.300 akkrediterte gjester fra 83 ulike land, og er således den største i verden for animasjonsbransjen. I tillegg til visninger og konkurranseprogram arrangerer animasjonsfilmfestivalen i Annecy et internasjonalt animasjonsfilmmarked, kalt MIFA. Her deltar mer enn 2000 delegater, 400 utstillere, 200 internasjonale kjøpere og 70 land for å se, vurdere og diskutere det beste av internasjonal animasjonsfilm.

MENY