Hellstenius adapterer Ambjørnsens nye Elling-roman for 4 ½

Hellstenius adapterer Ambjørnsens nye Elling-roman for 4 ½

Axel Hellstenius gjenforenes med Ingvar Ambjørnsen i arbeidet med å adaptere den nye Elling-boka til film. Produsent er 4 ½.

Filmselskapet 4 ½ har kjøpt filmrettighetene til Ingvar Ambjørnsens nye roman om Elling, Ekko av en venn, melder selskapet i en pressemelding. Romanen som kom ut sist uke har fått svært positive kritikker.

Produsent Turid Øversveen kan melde at selskapet sikret seg filmrettighetene for et par måneder sier.

– Det er med stor respekt for både Ambjørnsen og Elling at vi nå er i gang med manusarbeidet. I likhet med de tidligere historiene om Elling er denne fortellingen både morsom, trist og rørende. Med andre ord, et fantastisk utgangspunkt for å lage en god film, mener hun.

VGs hovedanmelder Sindre Hovdenakk var blant de mest entusiastiske, og ga romanen en sekser på terningen:

”Det er gått tjue år siden den forrige Elling-boken, men mannen selv er helt klart til å kjenne igjen. Riktignok er han enda ensommere enn før, nå som både moren og Kjell Bjarne er død. Men sin nervøse pertentlighet har han bevart, sammen med den sytende selvopptattheten. Elling er fremdeles den pompøse selvbedrageren, mannen med det oppblåste egoet som i virkeligheten er styrt av tvangstanker og panikkanfall. Med andre ord en litterær skikkelse det er umulig ikke å elske. Det er øyeblikk og situasjoner her som med jevne mellomrom gir meg et skikkelig sug i magen. Selv om Ambjørnsen klarer å legge et forsonende skjær over det meste, er det likevel ingen tvil om at dette egentlig er en ganske fryktelig historie. Fryktelig bra, dessuten!”

Axel Hellstenius, som skrev manus til de to første filmene, Elling og Mors Elling, er altså manusforfatter for den kommende filmen. Ingvar Ambjørnsen vil også være involvert i manusarbeidet sammen med Hellstenius.Turid Øversveen og Håkon Øverås skal produsere filmen for 4 ½ Film. Hvem som skal ha regien er foreløpig ikke avklart. 4 ½ har tidligere samarbeidet med Ambjørnsen i filmen Øyenstikker basert på hans novelle Natt til mørk morgen (regi Marius Holst, 2001).

Hellstenius adapterer Ambjørnsens nye Elling-roman for 4 ½

Hellstenius adapterer Ambjørnsens nye Elling-roman for 4 ½

Axel Hellstenius gjenforenes med Ingvar Ambjørnsen i arbeidet med å adaptere den nye Elling-boka til film. Produsent er 4 ½.

Filmselskapet 4 ½ har kjøpt filmrettighetene til Ingvar Ambjørnsens nye roman om Elling, Ekko av en venn, melder selskapet i en pressemelding. Romanen som kom ut sist uke har fått svært positive kritikker.

Produsent Turid Øversveen kan melde at selskapet sikret seg filmrettighetene for et par måneder sier.

– Det er med stor respekt for både Ambjørnsen og Elling at vi nå er i gang med manusarbeidet. I likhet med de tidligere historiene om Elling er denne fortellingen både morsom, trist og rørende. Med andre ord, et fantastisk utgangspunkt for å lage en god film, mener hun.

VGs hovedanmelder Sindre Hovdenakk var blant de mest entusiastiske, og ga romanen en sekser på terningen:

”Det er gått tjue år siden den forrige Elling-boken, men mannen selv er helt klart til å kjenne igjen. Riktignok er han enda ensommere enn før, nå som både moren og Kjell Bjarne er død. Men sin nervøse pertentlighet har han bevart, sammen med den sytende selvopptattheten. Elling er fremdeles den pompøse selvbedrageren, mannen med det oppblåste egoet som i virkeligheten er styrt av tvangstanker og panikkanfall. Med andre ord en litterær skikkelse det er umulig ikke å elske. Det er øyeblikk og situasjoner her som med jevne mellomrom gir meg et skikkelig sug i magen. Selv om Ambjørnsen klarer å legge et forsonende skjær over det meste, er det likevel ingen tvil om at dette egentlig er en ganske fryktelig historie. Fryktelig bra, dessuten!”

Axel Hellstenius, som skrev manus til de to første filmene, Elling og Mors Elling, er altså manusforfatter for den kommende filmen. Ingvar Ambjørnsen vil også være involvert i manusarbeidet sammen med Hellstenius.Turid Øversveen og Håkon Øverås skal produsere filmen for 4 ½ Film. Hvem som skal ha regien er foreløpig ikke avklart. 4 ½ har tidligere samarbeidet med Ambjørnsen i filmen Øyenstikker basert på hans novelle Natt til mørk morgen (regi Marius Holst, 2001).

MENY