Storfusjon i norsk film

Etterarbeidshuset Chimney Pot og Norsk Filmstudio fusjonerer, og danner en stor nordisk leverandør av tekniske tjenester til audiovisuelle produsenter. Grunnen er økt konkuranse fra utlandet.Fusjonen er motivert av den økende konkurransen fra utlandet, sier administrerende direktør i Norsk Filmstudio, Knud Bjørne-Larsen i en pressemelding.

 

– Norske produsenter oppfordres av Norsk Filminstitutt til å hente finansiering ute. Da må vi styrke vår finansielle posisjon for å være like attraktive. Med sammenslåingen av to av de største norske leverandørene dannes et selskap som blir betydelig også i nordisk sammenheng, sier han videre.

 

Martin Thorkildsen, direktør i Chimney Pot, har lang erfaring fra etterarbeid med filmer.

 

– Med kombinasjonen av kompetansen i begge selskapene kan vi nå tilby våre kunder hele verdikjeden fra kameraet tar opp bildet til den ferdige filmen leveres til kino eller TV. Selskapet har som mål å bli Nord-Europas mest moderne og innovative komplette studio og tjenestetilbyder til innholdsleverandører, uttaler Thorkildsen i pressemeldingen.

 

Norsk Filmstudio driver i dag utleie av lys, kamera, kostyme og studioer, og salg av dekor og lydetterarbeid. De er per i dag den største tilbyder av infrastruktur og fasiliteter i Norge. Selskapet har siden 2001 gjennomgått en snuoperasjon hvor de røde tallene fra -90 årene er snudd til årlig overskudd de siste 5 årene, heter det i pressemeldingen.

 

The Chimney Pot har gjennom 15 år vært bygget opp av gründere, fra en underavdeling for et produksjonsselskap til en frittstående leverandør av lyd- og bildebehandling.

 

Begge selskapene leverer lydetterarbeid og har til sammen 12 lyddesignere i staben.

 

Selskapene jobber nå med blant andre Julenatt i Blåfjell. Her har de hver for seg levert alle tjenester fra kamera og lys til lyd- og bildeetterarbeid. De har også levert til filmer som Max Manus, Fatso og Mannen som elsket Yngve.

 

De to selskapene hadde i 2008 en samlet omsetting på 75 millioner kroner, og har i dag 55 ansatte.

Norsk Filmstudio eies i dag 100 prosent av Filmparken AS. Etter fusjonen vil Filmparken eie 60 prosent av selskapet, med de øvrige aksjene fordelt på dagens aksjonærer i The Chimney Pot.

 

I styret sitter blant andre Kåre Valebrokk med sin erfaring fra TV og reklame, og Axel Helgeland med lang erfaring som produsent av spillefilmer. Knud Bjørne-Larsen vil være administrerende direktør for det nye selskapet, mens Martin Thorkildsen trer inn i rollen som kreativ produsent med hovedansvar for bildeløsninger, integrering av tjenester og nye satsningsområder.

 

Både eiendommen og studiobygningene på Jar, og filmkatalogen etter Norsk Film AS, blir liggende igjen i Filmparken AS. Det nye selskapet har inngått en 10 års leieavtale for studioene. Studioene er en viktig ressurs for norsk drama- og spillefilmproduksjon også i fremtiden, og muligheten for en langsiktig drift og utvikling av filmstudioene på Jar vil bli styrket gjennom fusjonen. 

 

Tidligere i år inngikk Chimney Pot et samarbeid med etterarbeidshuset Gimpville, om etterarbeidet på Julenatt i Blåfjell.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Storfusjon i norsk film

Etterarbeidshuset Chimney Pot og Norsk Filmstudio fusjonerer, og danner en stor nordisk leverandør av tekniske tjenester til audiovisuelle produsenter. Grunnen er økt konkuranse fra utlandet.Fusjonen er motivert av den økende konkurransen fra utlandet, sier administrerende direktør i Norsk Filmstudio, Knud Bjørne-Larsen i en pressemelding.

 

– Norske produsenter oppfordres av Norsk Filminstitutt til å hente finansiering ute. Da må vi styrke vår finansielle posisjon for å være like attraktive. Med sammenslåingen av to av de største norske leverandørene dannes et selskap som blir betydelig også i nordisk sammenheng, sier han videre.

 

Martin Thorkildsen, direktør i Chimney Pot, har lang erfaring fra etterarbeid med filmer.

 

– Med kombinasjonen av kompetansen i begge selskapene kan vi nå tilby våre kunder hele verdikjeden fra kameraet tar opp bildet til den ferdige filmen leveres til kino eller TV. Selskapet har som mål å bli Nord-Europas mest moderne og innovative komplette studio og tjenestetilbyder til innholdsleverandører, uttaler Thorkildsen i pressemeldingen.

 

Norsk Filmstudio driver i dag utleie av lys, kamera, kostyme og studioer, og salg av dekor og lydetterarbeid. De er per i dag den største tilbyder av infrastruktur og fasiliteter i Norge. Selskapet har siden 2001 gjennomgått en snuoperasjon hvor de røde tallene fra -90 årene er snudd til årlig overskudd de siste 5 årene, heter det i pressemeldingen.

 

The Chimney Pot har gjennom 15 år vært bygget opp av gründere, fra en underavdeling for et produksjonsselskap til en frittstående leverandør av lyd- og bildebehandling.

 

Begge selskapene leverer lydetterarbeid og har til sammen 12 lyddesignere i staben.

 

Selskapene jobber nå med blant andre Julenatt i Blåfjell. Her har de hver for seg levert alle tjenester fra kamera og lys til lyd- og bildeetterarbeid. De har også levert til filmer som Max Manus, Fatso og Mannen som elsket Yngve.

 

De to selskapene hadde i 2008 en samlet omsetting på 75 millioner kroner, og har i dag 55 ansatte.

Norsk Filmstudio eies i dag 100 prosent av Filmparken AS. Etter fusjonen vil Filmparken eie 60 prosent av selskapet, med de øvrige aksjene fordelt på dagens aksjonærer i The Chimney Pot.

 

I styret sitter blant andre Kåre Valebrokk med sin erfaring fra TV og reklame, og Axel Helgeland med lang erfaring som produsent av spillefilmer. Knud Bjørne-Larsen vil være administrerende direktør for det nye selskapet, mens Martin Thorkildsen trer inn i rollen som kreativ produsent med hovedansvar for bildeløsninger, integrering av tjenester og nye satsningsområder.

 

Både eiendommen og studiobygningene på Jar, og filmkatalogen etter Norsk Film AS, blir liggende igjen i Filmparken AS. Det nye selskapet har inngått en 10 års leieavtale for studioene. Studioene er en viktig ressurs for norsk drama- og spillefilmproduksjon også i fremtiden, og muligheten for en langsiktig drift og utvikling av filmstudioene på Jar vil bli styrket gjennom fusjonen. 

 

Tidligere i år inngikk Chimney Pot et samarbeid med etterarbeidshuset Gimpville, om etterarbeidet på Julenatt i Blåfjell.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY