Død Snø på Blått Lerret web-tv

BL_Doed_sno_lite.jpg– Jeg var veldig fascinert av blod og vold da jeg var liten, sier regissør Tommy Wirkola. Sammen med skuespiller Vegard Hoel forteller han om sin premiereaktuelle nazi-zombiefilm Død snø på Blått Lerret web-tv.   

BL_Doed_sno_stort.jpg

– Jeg var veldig fascinert av blod og vold da jeg var liten, sier regissør Tommy Wirkola. Sammen med skuespiller Vegard Hoel forteller han om sin premiereaktuelle nazizombiefilm Død snø på Blått Lerret web-tv.  

– Jeg hadde ganske strenge foreldre, men merkelig nok fikk jeg lov til å se de filmene jeg ville som liten, sier Wirkola.

Som nå har laget norgeshistoriens første nazi-zombiefilm. Som regissør er han tidligere kjent for Kill Buljo – en parodi på Quentin Tarantinos Kill Bill.

Wirkola utviklet manuset til Død snø sammen med sin gode venn, skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen. Handlingen utspiller seg i Øksfjord i Finnmark.

– Vi ville at den første halvtimen skulle føles som en vanlig grøsser. Her møter man en vennegjeng i bilen på vei til hytta. De koser seg og ting er tilsynelatende normalt. Plutselig blir et hode revet i to, og da tar filmen en ny retning, sier Wirkola om filmen som høy grad er sjangeroverskridende
.

– Om det finnes noen sjangerregler for nazi-zombiefilmer, brøt vi dem garantert. I den andre halvdelen av filmen ville vi bare få utløp for våre villeste fantasier. Og det bærer filmen selvfølgelig preg av, legger han til.

Med et budsjett på om lag 14 millioner kroner og Bjørn Sundquist på rollelisten var Død snø et hakk opp for Wirkola som regissør.

– I Kill Buljo spilte jeg en tre, fire roller selv og vennene mine spilte de øvrige rollene. Det som var artigst for meg som regissør på Død snø var arbeidet med skuespillerne, sier Wirkola.

I filmen møter vi skuespillere som Ane Dahl Torp, Jenny Skavlan og Charlotte Frogner. Vegar Hoel spiller karakteren Martin og har en sentral rolle i filmen.

– Jeg spurte Tommy om prosessen, om hva jeg skulle tenke på. Tommy svarte bare: "- Prosess? Du har ikke tid! Spill!", sier Hoel.

Møt Regissør Tommy Wirkola i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

Møt Tommy Wirkola og skuespiller Vegar Hoel på Blått Lerret web-tv her.

Død Snø på Blått Lerret web-tv

BL_Doed_sno_lite.jpg– Jeg var veldig fascinert av blod og vold da jeg var liten, sier regissør Tommy Wirkola. Sammen med skuespiller Vegard Hoel forteller han om sin premiereaktuelle nazi-zombiefilm Død snø på Blått Lerret web-tv.   

BL_Doed_sno_stort.jpg

– Jeg var veldig fascinert av blod og vold da jeg var liten, sier regissør Tommy Wirkola. Sammen med skuespiller Vegard Hoel forteller han om sin premiereaktuelle nazizombiefilm Død snø på Blått Lerret web-tv.  

– Jeg hadde ganske strenge foreldre, men merkelig nok fikk jeg lov til å se de filmene jeg ville som liten, sier Wirkola.

Som nå har laget norgeshistoriens første nazi-zombiefilm. Som regissør er han tidligere kjent for Kill Buljo – en parodi på Quentin Tarantinos Kill Bill.

Wirkola utviklet manuset til Død snø sammen med sin gode venn, skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen. Handlingen utspiller seg i Øksfjord i Finnmark.

– Vi ville at den første halvtimen skulle føles som en vanlig grøsser. Her møter man en vennegjeng i bilen på vei til hytta. De koser seg og ting er tilsynelatende normalt. Plutselig blir et hode revet i to, og da tar filmen en ny retning, sier Wirkola om filmen som høy grad er sjangeroverskridende
.

– Om det finnes noen sjangerregler for nazi-zombiefilmer, brøt vi dem garantert. I den andre halvdelen av filmen ville vi bare få utløp for våre villeste fantasier. Og det bærer filmen selvfølgelig preg av, legger han til.

Med et budsjett på om lag 14 millioner kroner og Bjørn Sundquist på rollelisten var Død snø et hakk opp for Wirkola som regissør.

– I Kill Buljo spilte jeg en tre, fire roller selv og vennene mine spilte de øvrige rollene. Det som var artigst for meg som regissør på Død snø var arbeidet med skuespillerne, sier Wirkola.

I filmen møter vi skuespillere som Ane Dahl Torp, Jenny Skavlan og Charlotte Frogner. Vegar Hoel spiller karakteren Martin og har en sentral rolle i filmen.

– Jeg spurte Tommy om prosessen, om hva jeg skulle tenke på. Tommy svarte bare: "- Prosess? Du har ikke tid! Spill!", sier Hoel.

Møt Regissør Tommy Wirkola i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

Møt Tommy Wirkola og skuespiller Vegar Hoel på Blått Lerret web-tv her.

MENY