Ukens film: Jens Liens kortfilmer

Se kortfilmene som Cannes-aktuelle Jens Lien deltok med i Cannes i 2000 og 2001. Det var med disse filmene han først ble lagt merke til internasjonalt, og hvor han også samarbeidet med manusforfatter Per Schreiner.

Se kortfilmene som Cannes-aktuelle Jens Lien deltok med i Cannes i 2000 og 2001. Det var med disse filmene han først ble lagt merke til internasjonalt, og hvor han også samarbeidet med manusforfatter Per Schreiner.

Med Døren som ikke smakk (foto) og Naturlige briller markerte Jens Lien seg på internasjonale festivaler som et talent å se opp for. Mye tyder også på at deltakelsen i Cannes med begge kortfilmene skulle bane veien for deltakelsen med Den brysomme mannen – som er tatt ut til Kritikeruken under årets festival i mai.

Det var Per Schreiner som skrev manus til begge kortfilmene, og det særegne universet som gjennomsyrer filmene er videreført i Den brysomme mannen.

I Døren som ikke smakk mister en ung mann (Trond Fausa Aurvåg) plutselig sin mor, og blir værende igjen helt alene i leiligheten. Han forsøker å holde fast ved noen enkle rutiner for å gjenvinne en følelse av trygghet. Men døren inn til leiligheten er vanskelig å lukke, og én dag, når han lar den stå på gløtt, flytter noen fremmede mennesker inn. De vender opp ned på hans rutiner og gjør ham usynlig i hans eget hjem.

I kortfilmen Naturlige briller oppdager en mann et par briller i et utstillingsvindu. Han prøver den på, og plutselig er ikke verden den samme. Vi siterer en av flere begeistrede anmeldelser fra ”User comments” på IMDB:

”I saw this film last September at the Athens Film Festival’s shorts program and it still keeps coming back. The sheer brilliance of the idea, the pacing and the filmic economy that characterize this gem are beyond words. Bravo! I wish i could watch it everyday ! Then the world around me would seem better without having to use the title glasses.”

Se Døren som ikke smakk: DØREN SOM IKKE SMAKK
Se Naturlige briller: NATURLIGE BRILLER

Ukens film: Jens Liens kortfilmer

Se kortfilmene som Cannes-aktuelle Jens Lien deltok med i Cannes i 2000 og 2001. Det var med disse filmene han først ble lagt merke til internasjonalt, og hvor han også samarbeidet med manusforfatter Per Schreiner.

Se kortfilmene som Cannes-aktuelle Jens Lien deltok med i Cannes i 2000 og 2001. Det var med disse filmene han først ble lagt merke til internasjonalt, og hvor han også samarbeidet med manusforfatter Per Schreiner.

Med Døren som ikke smakk (foto) og Naturlige briller markerte Jens Lien seg på internasjonale festivaler som et talent å se opp for. Mye tyder også på at deltakelsen i Cannes med begge kortfilmene skulle bane veien for deltakelsen med Den brysomme mannen – som er tatt ut til Kritikeruken under årets festival i mai.

Det var Per Schreiner som skrev manus til begge kortfilmene, og det særegne universet som gjennomsyrer filmene er videreført i Den brysomme mannen.

I Døren som ikke smakk mister en ung mann (Trond Fausa Aurvåg) plutselig sin mor, og blir værende igjen helt alene i leiligheten. Han forsøker å holde fast ved noen enkle rutiner for å gjenvinne en følelse av trygghet. Men døren inn til leiligheten er vanskelig å lukke, og én dag, når han lar den stå på gløtt, flytter noen fremmede mennesker inn. De vender opp ned på hans rutiner og gjør ham usynlig i hans eget hjem.

I kortfilmen Naturlige briller oppdager en mann et par briller i et utstillingsvindu. Han prøver den på, og plutselig er ikke verden den samme. Vi siterer en av flere begeistrede anmeldelser fra ”User comments” på IMDB:

”I saw this film last September at the Athens Film Festival’s shorts program and it still keeps coming back. The sheer brilliance of the idea, the pacing and the filmic economy that characterize this gem are beyond words. Bravo! I wish i could watch it everyday ! Then the world around me would seem better without having to use the title glasses.”

Se Døren som ikke smakk: DØREN SOM IKKE SMAKK
Se Naturlige briller: NATURLIGE BRILLER

MENY