Giæver, Borgli og Hoel til Blått Lerret

Giæver, Borgli og Hoel til Blått Lerret

Neste Blått Lerret kan by på grenseoverskridende filmer fra filmskapere som har markert seg på Berlinalen, SXSW og CPH DOX.

Til marsutgaven av Blått Lerret kommer tre regissører som alle har markert seg de siste ukene på hver sin internasjonale festival.

Ole Giæver deltok som kjent i Panoramaseksjonen på Berlinalen i februar med Fra Balkongen og fikk gode kritikker. Han kommer sammen med skuespiller Marte M. Solem.

Kristoffer Borgli hadde premiere på sin spillefilmdebut DRIB under South by Southwest Film Festival i Texas. Han har med seg skuespiller Amir Asgharnejad.

Anniken Hoels dokumentarfilm Dødsårsak: ukjent ble tatt ut til den danske festivalen CPH DOX og vil få norsk premiere på Eurodok. Hun kommer sammen med produsent Andrew Grant.

Kveldens programleder er Tonje Skar Reiersen.  

Tid: onsdag 22. mars kl. 20. Dørene åpner 19.30
Sted: Parkteatret, Olaf Ryes plass 11, Oslo.
Billetter kan kjøpes på: http://www.ticketmaster.no/event/532967
Billettpris: 85 kr + avgift.

Om filmene:

DRIB

DRIB er en fiksjon/dokumentar-hybrid som gjenforteller historien om da et amerikansk reklamebyrå ble lurt til å samarbeide med den norske kunstner- og komikeren Amir Asgharnejad, for å promotere en energidrikk med ekte voldsvideoer.DRIB utforsker mediamanipulasjon og moderne markedsføring med en film som viser hvordan noe fiktivt kan ha reelle konsekvenser, og avslører innsideinformasjon om en industri og et firma som forgjeves har prøvd å stoppe denne filmen fra å bli laget. For å unngå juridiske komplikasjoner har det reelle energidrikkmerket blitt erstattet med et fiktivt: DRIB.

Premiere: Mai 2017
Regi/manus: Kristoffer Borgli
Skuespillere: Amir Asgharnejad, Brett Gelman, Adam Pearson, Annie Hamilton, Alexandra Marzella
Produsenter: Magne Lyngner og Riina Spørring Zachariassen for Bacon Osl.

Fra Balkongen

Fra balkongen tar publikum med på en tid- og romodyssé mellom ytterpunktene av dette som vi kaller livet. I mer enn ett år følger filmen Ole og familien gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og store og små spørsmål. Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag og hva det vil si å være et menneske. Ole Giæver har tidligere gitt oss filmer som Fjellet og Mot naturen.

Premiere: Juni 2017
Regi/manus: Ole Giæver
Skuespillere: Ole Giæver, Trine Wiggen, Renée Reif m.fl.
Produsent: Maria Ekerhovd for Mer film AS

Dødsårsak: Ukjent

Et plutselig, uventet dødsfall relatert til antipsykotiske medisiner, igangsetter en global etterforskning av legemiddelindustrien og hvordan de har gjort potensielt dødelige medikamenter til bestselgere – årlig omsatt for mange milliarder.I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika. Bare i Norge kan det være snakk om hele 2500 dødsfall. Anniken prøver å finne ut hvordan dette kan ha gått til uten at noen har snakket om det, eller forsøkt å forhindre dødsfallene. Sporene hun finner leder henne fra Norge og institusjonene til legemiddelfirmaene og de politiske maktsentrene i EU og USA – hvor hun avdekker et svært komplekst system.

Premiere: Vår 2017
Sjanger: Dokumentarfilm
Regi/manus: Anniken Hoel
Produsent: Andrew Grant for Manifestofilm AS

Legg igjen en kommentar

Giæver, Borgli og Hoel til Blått Lerret

Giæver, Borgli og Hoel til Blått Lerret

Neste Blått Lerret kan by på grenseoverskridende filmer fra filmskapere som har markert seg på Berlinalen, SXSW og CPH DOX.

Til marsutgaven av Blått Lerret kommer tre regissører som alle har markert seg de siste ukene på hver sin internasjonale festival.

Ole Giæver deltok som kjent i Panoramaseksjonen på Berlinalen i februar med Fra Balkongen og fikk gode kritikker. Han kommer sammen med skuespiller Marte M. Solem.

Kristoffer Borgli hadde premiere på sin spillefilmdebut DRIB under South by Southwest Film Festival i Texas. Han har med seg skuespiller Amir Asgharnejad.

Anniken Hoels dokumentarfilm Dødsårsak: ukjent ble tatt ut til den danske festivalen CPH DOX og vil få norsk premiere på Eurodok. Hun kommer sammen med produsent Andrew Grant.

Kveldens programleder er Tonje Skar Reiersen.  

Tid: onsdag 22. mars kl. 20. Dørene åpner 19.30
Sted: Parkteatret, Olaf Ryes plass 11, Oslo.
Billetter kan kjøpes på: http://www.ticketmaster.no/event/532967
Billettpris: 85 kr + avgift.

Om filmene:

DRIB

DRIB er en fiksjon/dokumentar-hybrid som gjenforteller historien om da et amerikansk reklamebyrå ble lurt til å samarbeide med den norske kunstner- og komikeren Amir Asgharnejad, for å promotere en energidrikk med ekte voldsvideoer.DRIB utforsker mediamanipulasjon og moderne markedsføring med en film som viser hvordan noe fiktivt kan ha reelle konsekvenser, og avslører innsideinformasjon om en industri og et firma som forgjeves har prøvd å stoppe denne filmen fra å bli laget. For å unngå juridiske komplikasjoner har det reelle energidrikkmerket blitt erstattet med et fiktivt: DRIB.

Premiere: Mai 2017
Regi/manus: Kristoffer Borgli
Skuespillere: Amir Asgharnejad, Brett Gelman, Adam Pearson, Annie Hamilton, Alexandra Marzella
Produsenter: Magne Lyngner og Riina Spørring Zachariassen for Bacon Osl.

Fra Balkongen

Fra balkongen tar publikum med på en tid- og romodyssé mellom ytterpunktene av dette som vi kaller livet. I mer enn ett år følger filmen Ole og familien gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og store og små spørsmål. Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag og hva det vil si å være et menneske. Ole Giæver har tidligere gitt oss filmer som Fjellet og Mot naturen.

Premiere: Juni 2017
Regi/manus: Ole Giæver
Skuespillere: Ole Giæver, Trine Wiggen, Renée Reif m.fl.
Produsent: Maria Ekerhovd for Mer film AS

Dødsårsak: Ukjent

Et plutselig, uventet dødsfall relatert til antipsykotiske medisiner, igangsetter en global etterforskning av legemiddelindustrien og hvordan de har gjort potensielt dødelige medikamenter til bestselgere – årlig omsatt for mange milliarder.I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika. Bare i Norge kan det være snakk om hele 2500 dødsfall. Anniken prøver å finne ut hvordan dette kan ha gått til uten at noen har snakket om det, eller forsøkt å forhindre dødsfallene. Sporene hun finner leder henne fra Norge og institusjonene til legemiddelfirmaene og de politiske maktsentrene i EU og USA – hvor hun avdekker et svært komplekst system.

Premiere: Vår 2017
Sjanger: Dokumentarfilm
Regi/manus: Anniken Hoel
Produsent: Andrew Grant for Manifestofilm AS

Legg igjen en kommentar

MENY