Bli med på Norges viktigste filmpolitiske konferanse!

Bli med på Norges viktigste filmpolitiske konferanse!

16.januar går startskuddet for Tromsø Internasjonale Filmfestival med den årlige Åpningskonferansen. Da inviterer festivalen, RUSHPRINT og Troms fylkeskommune til debatt om talentutvikling, innovasjon og nye plattformer i norsk film, med kulturministeren som åpningstaler.

Foto: fra fjorårets konferanse der kulturbyråden i Oslo lanserte sin filmsatsing

Troms fylkeskommune, RUSHPRINT og Tromsø Internasjonale Filmfestival inviterer til Norges viktigste filmpolitiske konferanse. I år retter vi blikket mot sentrale satsingsområder som kanskje ikke har fått den plassen de fortjener: Hva vil vi med talentutvikling, og hva vil det si i praksis? Og på hvilken måte kan Talent Norge utfylle allerede eksisterende ordninger? Innovasjon er et hyppig brukt begrep innen kreative næringer, men hvordan harmonerer for eksempel Innovasjon Norges målsetninger med filmbransjens utfordringer? Vi har også invitert Margreth Olin og Martin Sundland i Fantefilm til å komme med sine innspill.

Program, åpningskonferansen 2017:

Clarion Hotel The Edge, mandag 16. januar 2017
Ordstyrere: Kjetil Lismoen og Elisabeth O. Sjaastad

kl. 11-12: Registrering

12.00  Velkommen ved Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth

12.10  Innlegg ved Kulturminister Linda Hofstad Helleland

12.25  Talentutvikling i praksis

Ordene talent og talentutvikling er en gjenganger i den siste Filmmeldingen. Men hva betyr det egentlig å drive med talentutvikling?  Mediefabrikken og Filmveksthuset Tvibit er to av de fremste i klassen. Anders Rudolph og Terje André Nymark vil snakke om egne erfaringer og presenterer det nyetablerte talentprogrammet FilmLAB Norge.

12.45  Hva gjør Talent Norge?

Talent Norge AS ble stiftet i januar 2015 for å støtte unike kunstneriske prosjekter og miljøer, hvor offentlig investering utløser betydelig private bidrag. I sitt første driftsår utløste Talent Norge over 50 millioner kroner i privat kapital. Vi spør daglig leder Maria Medieaas Jørstad hvilke typer filmprosjekter som kan være relevante for Talent Norge.

13.05  En egen stemme

Margreth Olin er en av (film-) Norges tydeligste stemmer og har nådd et stort publikum med særegne filmer. Et år etter suksessen med Mannen fra Snåsa, er hun aktuell med en ny kinodokumentar, Barndom. Hun presenterer de første bildene fra filmen og forteller om hvordan hun velger og jobber frem sine filmer.

13.25  Nettkino – the missing link?

Svanhild Sørensen, daglig leder i Kulturmeglerne, presenterer Nettkino – et prosjekt som nylig har fått støtte fra Kulturdepartementet for å utvikle en plattform hvor publikum kan betale for å se filmer på nett rett etter kinolansering. Er dette et nytt og attraktivt vindu mellom kinoen og de vanlig strømmetjenestene?

Torbjørn Urfjell, direktør i Produsentforeningen Virke, kommenterer. Spørsmål fra salen.

14.05   Pause

14.40  Kreativ kontroll

Martin Sundland fra Fantefilm, står bak flere store kinosuksesser, bl.a. Bølgen (2015). Nå er han i gang med en ny katastrofefilm fra Oslo. Martin forteller om sin visjon for å lage sjangerfilm av høy kvalitet, og om å jobbe metodisk over tid for å utvikle særegne prosjekter.

Innovasjon Norge – film = sant?

Regjeringens markante satsing med 70 millioner til «kulturell og kreativ næring», blant annet gjennom Innovasjon Norge, har fått en noe lunken mottakelse i kulturlivet. Vi spør hva denne satsningen kan bety for filmbransjen. Knut Perander, Innovasjon Norge Troms presenterer den langsiktige satsningen på filmbransjen i fylket og resultatene så langt. Hvilke utfordringer oppstår når filmbransjens struktur og egenart skal vurderes utfra målsetninger som defineres i oppdragene til Innovasjon Norge?

Paneldebatt med Sveinung Golimo, NFI; Maria Medieaas Jørstad, Talent Norge; Stein B. Kvae, Paradox og Knut Perander, Innovasjon Norge.

Spørsmål fra salen.

15.50 Avslutning

Tid: Mandag 16.januar kl 12.

Sted: Clarion Hotel The Edge

Påmelding til åpningskonferansen

Åpningskonferansen arrangeres av Troms fylkeskommune, RUSHPRINT og Tromsø Internasjonale Filmfestival

Sorry, comments are closed for this post.

Bli med på Norges viktigste filmpolitiske konferanse!

Bli med på Norges viktigste filmpolitiske konferanse!

16.januar går startskuddet for Tromsø Internasjonale Filmfestival med den årlige Åpningskonferansen. Da inviterer festivalen, RUSHPRINT og Troms fylkeskommune til debatt om talentutvikling, innovasjon og nye plattformer i norsk film, med kulturministeren som åpningstaler.

Foto: fra fjorårets konferanse der kulturbyråden i Oslo lanserte sin filmsatsing

Troms fylkeskommune, RUSHPRINT og Tromsø Internasjonale Filmfestival inviterer til Norges viktigste filmpolitiske konferanse. I år retter vi blikket mot sentrale satsingsområder som kanskje ikke har fått den plassen de fortjener: Hva vil vi med talentutvikling, og hva vil det si i praksis? Og på hvilken måte kan Talent Norge utfylle allerede eksisterende ordninger? Innovasjon er et hyppig brukt begrep innen kreative næringer, men hvordan harmonerer for eksempel Innovasjon Norges målsetninger med filmbransjens utfordringer? Vi har også invitert Margreth Olin og Martin Sundland i Fantefilm til å komme med sine innspill.

Program, åpningskonferansen 2017:

Clarion Hotel The Edge, mandag 16. januar 2017
Ordstyrere: Kjetil Lismoen og Elisabeth O. Sjaastad

kl. 11-12: Registrering

12.00  Velkommen ved Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth

12.10  Innlegg ved Kulturminister Linda Hofstad Helleland

12.25  Talentutvikling i praksis

Ordene talent og talentutvikling er en gjenganger i den siste Filmmeldingen. Men hva betyr det egentlig å drive med talentutvikling?  Mediefabrikken og Filmveksthuset Tvibit er to av de fremste i klassen. Anders Rudolph og Terje André Nymark vil snakke om egne erfaringer og presenterer det nyetablerte talentprogrammet FilmLAB Norge.

12.45  Hva gjør Talent Norge?

Talent Norge AS ble stiftet i januar 2015 for å støtte unike kunstneriske prosjekter og miljøer, hvor offentlig investering utløser betydelig private bidrag. I sitt første driftsår utløste Talent Norge over 50 millioner kroner i privat kapital. Vi spør daglig leder Maria Medieaas Jørstad hvilke typer filmprosjekter som kan være relevante for Talent Norge.

13.05  En egen stemme

Margreth Olin er en av (film-) Norges tydeligste stemmer og har nådd et stort publikum med særegne filmer. Et år etter suksessen med Mannen fra Snåsa, er hun aktuell med en ny kinodokumentar, Barndom. Hun presenterer de første bildene fra filmen og forteller om hvordan hun velger og jobber frem sine filmer.

13.25  Nettkino – the missing link?

Svanhild Sørensen, daglig leder i Kulturmeglerne, presenterer Nettkino – et prosjekt som nylig har fått støtte fra Kulturdepartementet for å utvikle en plattform hvor publikum kan betale for å se filmer på nett rett etter kinolansering. Er dette et nytt og attraktivt vindu mellom kinoen og de vanlig strømmetjenestene?

Torbjørn Urfjell, direktør i Produsentforeningen Virke, kommenterer. Spørsmål fra salen.

14.05   Pause

14.40  Kreativ kontroll

Martin Sundland fra Fantefilm, står bak flere store kinosuksesser, bl.a. Bølgen (2015). Nå er han i gang med en ny katastrofefilm fra Oslo. Martin forteller om sin visjon for å lage sjangerfilm av høy kvalitet, og om å jobbe metodisk over tid for å utvikle særegne prosjekter.

Innovasjon Norge – film = sant?

Regjeringens markante satsing med 70 millioner til «kulturell og kreativ næring», blant annet gjennom Innovasjon Norge, har fått en noe lunken mottakelse i kulturlivet. Vi spør hva denne satsningen kan bety for filmbransjen. Knut Perander, Innovasjon Norge Troms presenterer den langsiktige satsningen på filmbransjen i fylket og resultatene så langt. Hvilke utfordringer oppstår når filmbransjens struktur og egenart skal vurderes utfra målsetninger som defineres i oppdragene til Innovasjon Norge?

Paneldebatt med Sveinung Golimo, NFI; Maria Medieaas Jørstad, Talent Norge; Stein B. Kvae, Paradox og Knut Perander, Innovasjon Norge.

Spørsmål fra salen.

15.50 Avslutning

Tid: Mandag 16.januar kl 12.

Sted: Clarion Hotel The Edge

Påmelding til åpningskonferansen

Åpningskonferansen arrangeres av Troms fylkeskommune, RUSHPRINT og Tromsø Internasjonale Filmfestival

Sorry, comments are closed for this post.

MENY